Erasmus Universiteit Rotterdam

Studentenorganisaties ontwikkelen certificaat voor duurzaamheid

Keurmerk voor duurzame evenementen op campus Erasmus Universiteit

GreenEUR, de duurzame studentenvereniging en de organisatie Students in Free Enterprise (SIFE) Erasmus gaan gezamenlijk een duurzaamheidscertificaat ontwikkelen voor evenementen die plaatsvinden op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zo worden duurzame evenementen gestimuleerd en treedt er minder mileubelasting op.

Door het berekenen van de footprint kunnen zaken als papier- en energieverspilling worden berekend. Daarnaast wordt de keuze voor betere alternatieven die minder vervuiling/verspilling met zich meebrengen beoordeeld. Meesterweek 2010 was het eerste EUR-evenement dat meewerkte aan deze certificering. Echter, meewerken betekend niet automatisch certificering. Om zoveel mogelijk milieuwinst te behalen is de certificeringprocedure als volgt ingericht: vooraf wordt overlegd over mogelijk aan te brengen verbeteringen. Achteraf volgt certificering als het voldoet aan de standaarden.

De samenwerking met SIFE Erasmus verhoogd de kwaliteit en bereik van het keurmerk. Beide organisaties vullen elkaar aan wat betreft kennis en kunde. De externe focus van SIFE Erasmus gecombineerd met de interne focus van GreenEUR legt een fundering voor duurzame evenementen en organisaties op campus Woudestein. In de toekomst kunnen ook organisaties als geheel in aanmerking komen voor dit certificaat.