Gemeente Waalwijk Start verkoop kavels Waesgeerd West

Eigen huis niet snel verkocht, kosteloos ontbinden koopovereenkomst

Op 1 april aanstaande start de verkoop van de kavels in Waesgeerd-West in Waspik, gemeente Waalwijk. Dit keer worden alle nog beschikbare - kavels in het nieuwbouwplan te koop aangeboden. Dit betekent dat in tegenstelling tot de eerdere uitgiftes - er ook wat kleinere kavels vanaf 500m2 te koop zijn.
Waesgeerd-West krijgt gestalte tussen 2008 en 2013. De gemeente verkoopt de kavels uitsluitend aan particulieren. Per kavel geldt een vooraf vastgestelde verkoopprijs.
De prijzen per kavel liggen tussen de 171.000 euro en 510.000 euro exclusief BTW. In totaal zijn er nog 34 kavels te koop. Op de al verkochte kavels worden momenteel woningen gebouwd.

Garantieregeling
De gemeente Waalwijk verkoopt de kavels in Waesgeerd-West met een garantieregeling. Dat betekent dat de koper gedurende een half jaar zonder kosten de koopovereenkomst mag ontbinden wanneer zijn eigen woning nog niet verkocht is.

Bouw duurzaam, ontvang 10.000 retour op grondprijs De gemeente Waalwijk stimuleert duurzaam bouwen bij nieuwbouwprojecten. Ook bij Waesgeerd-West wil de gemeente dat de kopers en bewoners aandacht schenken aan duurzaam bouwen door onder andere duurzame materialen gebruiken, energiebesparende maatregelen te treffen en te voldoen aan het Politiekeurmerk. Wanneer een koper al deze duurzame maatregelen treft, ontvangt hij 10.000 terug op de grondprijs. Dit bedrag dekt de meerkosten van de duurzame maatregelen, bovendien bespaart de bewoner energiekosten.

Hier uw eigen huis bouwen?
Vanwege de nieuwe garantieregeling en de aanpassing in de regeling Duurzaam Bouwen, moest de verkoopbrochure worden aangepast. De gemeente heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt en de uitstraling van de folder zodanig aangepast dat die beter aansluit bij de beleving van de potentiële kopers. Zo is de ligging van Waesgeerd-West goed bereikbaar tussen Brabant en Holland geaccentueerd en wordt meer geappelleerd aan het bouwen van een eigen huis naar eigen wensen. De verkoop van de kavels in Waesgeerd West is inmiddels ook beter vindbaar op verschillende websites en op www.projecteninwaalwijk.nl

Publicatie datum 23-03-2010