Gemeente Stadskanaal

Van 9 tot en met 19 maart hebben meer dan 800 kinderen op 13 basisscholen meegedaan aan een loopclinic ter voorbereiding op de Klap tot Klaploop. Met deze actie laat de organisatie van de Klap tot Klaploop, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, kinderen meer bewegen.

Clinics

Om de basisschooljeugd enthousiast te maken voor deelname aan de Klap tot Klaploop is een promotiecampagne opgezet. In februari en maart hebben basis- en voortgezet onderwijsscholen zich ingeschreven voor een clinic onder schooltijd. De kinderen kregen een presentatie over de loop, waarna ze met verschillende loopoefeningen enthousiast gingen bewegen. Ook de scholen worden betrokken bij het stimuleren van de kinderen. De inschrijfprocedure loopt bijvoorbeeld via de deelnemende scholen. Een vervolg op de clinic onder schooltijd zijn de clinics op 18 en 25 maart op de atletiekbaan van Stadskanaal. Onder professionele begeleiding bereiden de kinderen zich voor op de trim- of scholierenloop. Alle kinderen uit gemeente Stadskanaal zijn op 25 maart welkom om 16.00 uur.

Trimloop voor scholieren

De samenwerking tussen de organisatie van de Klap tot Klaploop en het Sport- en Beweegteam gemeente Stadskanaal moet ervoor zorgen dat er meer basisschoolkinderen meedoen aan de Klap tot Klap trimloop die op Tweede Paasdag, 5 april om 12.00 uur van start gaat op het Geert Teisplein. De opgave voor de loop gaat via de basisscholen of bij De Jonge Sport in Stadskanaal.

Voortgezet onderwijs

Ook de jeugd wordt via het voortgezet onderwijs gestimuleerd mee te doen aan de Klap tot Klaploop. Op alle scholen zijn leraren actief die ervoor zorgen dat er een vertegenwoordiging van de school meeloopt met de 5 kilometer Charity Run. De opbrengst van deze loop gaat naar het Duchenne Parent Project.

Bambinoloop

In het centrum van Musselkanaal is het dit jaar ook voor de jongste kinderen feest. De Bambinoloop voor kinderen tot 6 jaar over 500 meter gaat om 11.45 uur van start. Opgave kan bij Fysiotherapie Musselkanaal, Technicumstraat 9 of een uur voor de loop bij een standje bij de start van de Klap tot Klaploop.

Meer informatie

Meer informatie over de clinics en opgave voor de trim-, bambinoloop en skeelertocht zijn te vinden op I www.klaptotklaploop.nl. Of stuur een e-mail naar Martijn Kruize, E martijnkruize@klaptotklaploop.nl.

Bron: Persbericht Huis voor de Sport Groningen

* 23 maart 2010