Gemeente Haren

D66 neemt de coalitiebesprekingen over van de VVD

D66 beraadt zich op vervolgproces

23/03/2010

Op 3 maart hebben de verkiezingen plaatsgevonden. Gebruikelijk is dat na de verkiezingen de grootste partij de leiding neemt in de coalitiebesprekingen. In dit geval was dat de VVD. De afgelopen weken hebben deze besprekingen plaatsgevonden. Op basis van deze gesprekken hebben de partijen VVD, D66 en CDA een concept visiedocument opgesteld voor de komende raadsperiode. De gesprekspartners van alle partijen waren uitgenodigd om op 22 maart over de inhoud van dit document te spreken in een openbare bijeenkomst.

Tijdens deze avond hebben de gesprekspartners van Gezond Verstand Haren, GroenLinks, PvdA en CU aangegeven dat de wijze waarop de VVD het proces heeft geleid, naar hun mening niet goed is verlopen en er te weinig over inhoud is gepraat. De partijen hebben uitgesproken geen vertrouwen in de VVD te hebben, daar waar het gaat om het leiden van de coalitieonderhandelingen. Het verzoek was om een andere partij, D66, de leiding over te laten nemen en de coalitieonderhandelingen opnieuw te starten.

Vervolgens heeft D66 uitgesproken de rol van voorzitter van de coalitieonderhandelingen over te willen nemen. D66 beraadt zich momenteel op het vervolgproces.