"Geweldig eindbod schoonmaakwerkgevers laat vakbonden koud"

23/03/2010 12:26

OSB

De schoonmaakbranche heeft vooralsnog geen nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, hoewel werkgevers de vakbonden een uitstekend aanbod hebben gedaan. Een loonstijging van in totaal 2'% voor 2010 en 2011 blijkt echter te weinig. "Onbegrijpelijk", zegt Hans Simons, voorzitter OSB.

De loonstijging is verdeeld in 1% op 1 juli aanstaande en 1,5% op 1 januari 2011. Verder is een uniforme reiskostenvergoeding aangeboden voor iedereen en investeren in Nederlands Taal onderwijs voor veel werknemers. De werkgevers zijn zelfs bereid vakbondswerk te faciliteren, een grote wens is van de vakbonden.

Hans Simons: "Kijkend naar andere onlangs afgesloten CAO's is dit een royaal aanbod. Het is onbegrijpelijk dat de vakbonden dit niet met beide handen aanpakken. In onderhandelingen is het geven en nemen en in dat kader is dit een uitstekend aanbod, we kwamen immers van nul. Dit is het, verder gaan is bedrijfseconomisch volstrekt onverantwoord en onverkoopbaar aan opdrachtgevers".

OSB blijft overigens onverkort werken aan de totstandkoming van een convenant met werkgevers, intermediairs, vakbonden en opdrachtgevers dat moet leiden tot meer Fair Trade in aanbestedingen voor schoonmaak. Op korte termijn zal een commissie met dit doel van start gaan.

Over OSB

De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de organisatie van werkgevers in de schoonmaak- en glazenwasserbranche in Nederland. De OSB vertegenwoordigt en behartigt de belangen van 650 aangesloten leden; dienstverleners op het gebied van schoonmaakonderhoud van verschillende soorten objecten, glasbewassing, gevelreiniging, industriële reiniging en calamiteitenschoonmaak. Gezamenlijk realiseren deze bedrijven 80% van de totale omzet in de markt en bieden zij werk aan zo'n 140.000 medewerkers. De functies van OSB omvatten informatievoorziening middels diverse publicaties en ondersteuning van de leden. Daarnaast is OSB namens de aangesloten schoonmaakbedrijven de onderhandelingspartner bij onder andere de totstandkoming van de CAO voor de schoonmaakbranche. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.osb.nl of www.caoschoonmaak2010.nl





http://www.osb.nl