Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2010

Pizzakoerier overvallen, politie zoekt getuigen

Enschede

Maandag 22 maart werd een pizzakoerier overvallen in Enschede, politie zoekt getuigen.

Maandagavond 22 maart omstreeks 20.30 uur werd een pizzakoerier overvallen op de Witbreuksweg in Enschede. De pizzakoerier had een bestelling afgeleverd bij een woning toen hij van achteren werd gegrepen door een onbekende man. Er ontstond een worsteling en beiden kwamen ten val waarna de overvaller de benen nam. Vermoedelijk hoorde er een tweede persoon bij die op de uitkijk stond. De overvallers hebben gelukkig geen buit gemaakt. Het signalement van de daders: dader een:
. Ongeveer 1,90 meter groot . Mager postuur
. Donker blond haar met stekels . Hij droeg een grijze trainingsboek met een zwart/grijze vest . Hij droeg een zwarte sjaal voor zijn gezicht . Hij droeg wit / rode Nike Air Max schoenen Dader twee:
. Hij was iets kleiner, ongeveer 1,70 meter groot . Mager postuur
. Zwarte vest met capuchon . Hij droeg een zwarte trainingsbroek Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010025415)

Huisverbod uitgereikt

Markelo

Een 18-jarige man uit Markelo heeft maandag 22 maart een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder en zus. (2010025101)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Verkeerscontrole in Oldenzaal

Oldenzaal

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole in Oldenzaal op maandag 22 maart 12 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden tussen 10.00 uur en 15.00 uur gehouden op de Enschedesestraat, Kalheupinklaan en de Schipleidelaan.

Zes processen-verbaal werden uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, vier automobilisten kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid en twee automobilisten waren niet hands-free aan het telefoneren.. (09-010467)

Winkeldief aangehouden
Oldenzaal
Een 21-jarige man uit Oldenzaal werd maandag 22 maart omstreeks 20.00 uur aangehouden omdat hij enkele goederen had gestolen. Gezien werd dat een man diverse goederen mee nam zonder deze te betalen uit een winkel In den Vijfhoek in Oldenzaal. De man werd aangehouden door de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld (2010025396)

Man aangehouden voor poging inbraak Almelo
Een 44-jarige Ier werd in dinsdag 23 maart omstreeks 01.00 uur aangehouden, omdat hij werd betrapt tijdens een inbraakpoging in Almelo.

In de nacht van maandag 22 maart op dinsdag 23 maart zag een 55-jarige bewoner van een woning aan de Rijnstraat in Almelo een man zich in zijn tuin ophouden. De bewoner schakelde direct de politie in. De politie trof de man in de tuin aan. De man wilde niet meewerken zodat de politie de politiehond moest inzetten. De man, een 44-jarige Ier, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010025439)

Dorstige dief aangehouden
Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede werd dinsdag 23 maart aangehouden, omdat hij omstreeks 02.45 uur een etalageruit van een winkel aan de Korte Hengelosestraat had ingeslagen en enkel flessen alcoholische dranken had gestolen. Getuigen gaven de politie een goed signalement waarna de politie het vermoeden al had om wie het ging. Op de Haaksbergerstraat troffen de agenten de 38-jarige man aan. Hij was in het bezit van enkele zojuist gestolen flessen alcohol. De man is aangehouden en is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010025444)

Drie jongens aangehouden na mishandeling Goor
Een 16-jarige en twee 17-jarige jongens, allen woonachtig in Goor, werden dinsdag 23 maart aangehouden. Het drietal had op zondagmorgen 14 maart een 15-jarige jongen en een vriend mishandeld op de Grotestraat in Goor. De jongen werd zonder reden geslagen en getrapt door het drietal. De fiets werd in de lucht gegooid waarna schade ontstond aan de fiets. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek konden de drie daders worden aangehouden in hun woningen. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010022498)

Verkeerscontrole in Hengelo

Hengelo

De politie heeft maandag 22 maart tussen 07.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Hengelo. Op de Twekkelerweg in Hengelo werd een bestuurder aangetroffen welke nog onder invloed was van restalcohol. De man bleek nog een alcoholpromillage van 0,78 in het bloed te hebben. De automobilist krijgt hiervoor een proces-verbaal. Op de Enschedesestraat kreeg een automobilist een proces-verbaal voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid. Hij reed 80 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Op de Wegtersweg reed een automobilist 72 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Ook werd een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. (2010025264)

Fietser gewond na aanrijding, politie zoekt automobilist(e) Oldenzaal
Een 77-jarige fietser uit Oldenzaal raakte gewond na een aanrijding met een automobilist. De automobilist(e) ging er van door zonder hulp te bieden en zijn/haar identiteit achter te laten.

Maandagmiddag 22 maart kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bisschopstraat in Oldenzaal. Een 77-jarige man fietste over de Bisschopstraat, gaande in de richting van de Ootmarsumsestraat. Toen de fietser naast een geparkeerde vrachtwagen fietste werd de 77-jarige geraakt door een naast hem rijdende automobilist. De 77-jarige kwam na de aanrijding ten val en raakte gewond. De automobilist(e) stopte even en gaf te kennen veel haast te hebben en reed door zonder hulp te bieden aan de 77-jarige man en zonder identiteit bekend te maken. De 77-jarige fietser werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker reed vermoedelijk in een grijze / beige Opel, mogelijk type Meriva.

De politie is opzoek naar de automobilist(e). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010025300)