Stichting FOM 22 maart 2010

Nieuw AMOLF-laboratorium door NWO-voorzitter Jos Engelen geopend

Op donderdag 18 maart jl. heeft het FOM-instituut AMOLF officieel de deuren van zijn hypermoderne laboratorium geopend in het Science Park in Amsterdam. NWO-voorzitter Jos Engelen verrichtte de opening die werd gecombineerd met het 60-jarig bestaan van AMOLF. Opening AMOLF 18 maart 2010
vergroten Opening AMOLF 18 maart 2010 Het eerste exemplaar van het boek 'IMPACT: 60 jaar AMOLF' werd door AMOLF-directeur Albert Polman (rechts) aan Jos Engelen (links) overhandigd. Alle gasten kregen aan het einde van de dag ook een exemplaar mee naar huis.

Hij luidde de opening van het gebouw in met een spectaculair SuperExperiment, waarin hij samen met AMOLF-directeur Albert Polman de laatste schakel vormde. "Voor mij symboliseert deze nieuwbouw dat Nederland nog steeds bereid is te investeren in onderzoeksinfrastructuur. Mogen in dit prachtige nieuwe gebouw vindingen worden gedaan van internationaal belang. We zien ernaar uit," sprak Engelen.

Meer dan 150 gasten kregen vervolgens een rondleiding langs 17 'onderzoeksstations' in het nieuwe pand. Alle AMOLF-onderzoeksgroepen presenteerden daar hun lopende onderzoeken. De festiviteiten werden afgesloten met een feestelijke champagnelunch.

Voor meer informatie en foto's kunt u tevens kijken op www.amolf.nl.