Gemeente Onderbanken


Project uitreiking verblijfsdocumenten Immigratie- en Naturalisatiedienst vanuit Eurode Business Center (EBC) tijdelijk verlengd

Door tussenkomst van voormalig Staatssecretaris voor Europese Zaken, de heer Frans Tim-mermans, is begin 2010 met de IND een driemaandelijks project gestart om in het Eurode Business Center (EBC) in Kerkrade/Herzogenrath (= Eurode) één keer per maand IND-ver-blijfsdocumenten uit te reiken aan in Zuid-Limburg wonende EU-burgers.

Dit project, dat het eerste kwartaal van 2010 betreft is inmiddels kort geëvalueerd en de IND heeft besloten dit tijdelijk met een zestal maanden te verlengen. Dit betekent concreet, dat in Zuid-Limburg wonende EU-burgers tot en met september 2010 hun IND-verblijfsdocumenten uitgereikt krijgen in het Eurode Business Center te Kerkrade/Herzogenrath en daarvoor niet naar Eindhoven hoeven af te reizen.

Â

Naast 23 maart 2010 zijn de nieuwe uitreikingsdata : 22 april; 27 mei; 24 juni; 22 juli (onder voorbehoud vanwege vakantie); 26 augustus en 23 september 2010. In de loop van de verlengde proefperiode zal het project wederom worden geëvaluseerd waarna opnieuw beslo-ten zal worden het project - al dan niet tijdelijk - voort tezetten. De in Zuid-Limburg wonende EU-burgers die voor een verblijfsdocument in aanmerking komen, worden door de IND schriftelijk bericht.