Gemeente Bernheze



Gemeente Bernheze voorziet sportparken van onderhoudsmaterialen

De gemeente Bernheze voorziet de sportclubs van 6 gemeentelijke sportparken van onderhoudsmaterialen. Wethouder Wijdeven overhandigde op 19 maart jl. aan de betreffende clubs officieel de materialen.

In 2007 zijn de verschillende voetbalclubs al voorzien van een trekkertje en een sleepnet. Hiermee kon men zelf de velden vaker slepen en het trekkertje was tevens bruikbaar voor andere voorkomende werkzaamheden op het sportpark. Met de aanleg van diverse kunstgrasvelden in 2008 en 2009 bleek het vermogen van die trekkertjes vaak net niet voldoende. Daarmee was het resultaat van het slepen onvoldoende. Daarom is besloten de trekkers te vervangen voor een nieuwer, sterker, model dat voldoet aan alle Arbo-eisen.

Uitgangspunt dat er per sportpark 1 trekker beschikbaar is en er moet daarom sprake zijn van gezamenlijk gebruik. Hierover is met de betrokken clubs overleg gevoerd.

Trekker Trekker

Met deze aanschaf is een bedrag van bijna EUR 45.000 gemoeid. Deze eenmalige uitgave komt ten laste van de kredieten ten behoeve van de aanleg van kunstgrasvelden en de het regulier onderhoudsbudget van de gemeente. Wethouder Wijdeven is blij met de beschikbaarstelling: "Dit is duidelijk een win-win situatie. Met deze nieuwe trekkers kunnen de clubs naast de natuurgrasvelden ook de nieuwe kunstgrasvelden slepen en borstelen. Wij halen de sleepbeurten uit ons onderhoudsbestek, waarmee de investering na 5 jaar terugverdiend is. En de clubs hebben een goeie trekker die ze ook voor andere onderhoudsklussen op het sportpark kunnen gebruiken. Zo waarderen we de vrijwilligersinzet en zijn we klaar voor de toekomst".

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35