Politie Hollands Midden

Noordwijk - Verdachten van vernielingen aangehouden

Noordwijk, 23-03-2010 o De politie heeft zondag 21 maart in de vroege ochtend een 16-jarige Oegstgeestse, een 17-jarige Leidse en een 20-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen c.q. baldadigheid.

Politiefunctionarissen van het Regionaaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) waren net een alcoholcontrole op de Beeklaan aan het afronden toen een persoon meldde dat een groep jongeren vernielingen pleegden op de Sint Jeroensweg. Samen met agenten van het team Noordwijk hebben de politiefunctionarissen van het RVHT uitgekeken naar de jongeren. Op de Marjoleinstraat renden twee meisjes en een jongen weg richting de Kruizemunt waar ze werden aangehouden.

Op de Sint Jeroensweg troffen agenten diverse vernielingen en baldadigheden aan. De zitting van een houten bankje was losgemaakt en het bankje was met een kettingslot aan een woning vastgezet. Van een auto die met rood/wit afzetlint was versierd bleek een antenne te zijn vernield, een afvalbak was op zijn kop in een tuin geplaatst en een aantal bouwhekken was op de weg gezet. Op de Ijmuiderstraat waren diverse plantjes op de weg gegooid.

Bij de alcoholcontrole werden 81 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed.