Gemeente Overbetuwe


Cursus âVerzilver je clubâ gestart in gemeente Overbetuwe
---

In de gemeente Overbetuwe is maandag 8 maart jl. de cursus âVerzilver je clubâ gestart. Deze cursus geeft sportverenigingen inzicht in de doelgroep senioren en de mogelijkheden voor deze doelgroep bij de eigen vereniging. De cursus wordt, in opdracht van de gemeente, verzorgd door de Gelderse Sport Federatie.

De verenigingen die deelnemen aan deze cursus zijn: A-Bu-Cen, HCOB, Judovereniging Heteren, Oranda Ryu, Elster Bridgeclub, Wielerclub De Moraal en Pitch & Putt Golf Overbetuwe.

Doel cursus

De cursus is bedoeld om sportorganisaties inzicht te geven in de doelgroep senioren en de mogelijkheden van deze doelgroep voor de eigen organisatie. Vragen als âWie is de oudere sporter?â en âHoe bereik ik deze groep?â komen in de cursus aan bod.

De uiteindelijke doelstelling van de cursus is om sportverenigingen seniorvriendelijk te maken. Hierbij kan gedacht worden aan de toename van het aantal lidmaatschappen van senioren bij sportverenigingen.

Bijeenkomsten cursus

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste drie bijeenkomsten hebben een tussenperiode van twee tot drie weken. In deze periode stellen de deelnemers een actieplan op voor hun vereniging. Met dit actieplan kunnen de verenigingen direct praktisch aan de slag. De laatste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst. Tijdens deze terugkombijeenkomst presenteren de verenigingen hun actieplannen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus âVerzilver je clubâ, kunt u contact opnemen met Hester Kielstra van de gemeente Overbetuwe via (0481) 362 366 of per e-mail via info@overbetuwe.nl. Op http://verzilverjeclub.sportalliantie.nl is meer informatie over het project te vinden.

De NSA (Nederlandse Sport Alliantie) is met steun van het ministerie van VWS het project âVerzilver je clubâ gestart. De Gelderse Sport Federatie is hierin met de NSA een samenwerking aangegaan en voert de cursus Verzilver je club uit binnen diverse Gelderse gemeenten.