Gemeente Sneek


aan kwaliteitsnormen

Publicaties Sneek voldoen aan kwaliteitsnormen

Bekendmakingen , zoals kap- en bouwvergunningen, die de gemeente Sneek publiceert via http://www.overheid.nl/ voldoen ruimschoots aan door de landelijke overheid vastgesteld criteria. Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde Kwaliteitsrapportage Bekendmakingen.

Sneek heeft de afgelopen maand 74 bekendmakingen gepubliceerd. Kwaliteitscontrole heeft uitgewezen dat het om tien verschillende soorten bekendmakingen gaat. Daarmee voldoet de gemeente aan de kwaliteitsnorm volledigheid.

Een andere norm is dat overheden minstens eens per twee weken bekendmakingen publiceren. Aan die norm wordt door Sneek eveneens ruimschoots voldaan. Dat geldt tevens voor de eis van locatiespecifieke bekendmakingen. Die eis houdt in dat de bekendmakingen een postcode meekrijgen, zodat eenvoudig te traceren is op welke plek de bekendmaking betrekking heeft. Volgens de norm moet 75% van de bekendmakingen voorzien zijn van postcode. Sneek zit daar met een percentage van 98% ruim boven.

Sneek is ook aangesloten bij de gratis E-mailservice Bekendmakingen. Via deze service is het mogelijk om per e-mail de meest recente lokale en regionale bekendmakingen te ontvangen. Inmiddels zijn er voor de gemeente Sneek al 126 abonnees geregistreerd. Aanmelden voor deze dienst kan via http://www.overheid.nl/ .