Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-03-2010

Politie treft twee hennepkwekerijen aan en verricht vier arrestaties

Kruipruimte door bewoner uitgegraven onder woning in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond in een woning aan de Melis Stokestraat een opvallende vondst gedaan. In de woning werd een verborgen luik aangetroffen naar de kruipruimte die vermoedelijk uitgegraven werd door de bewoner om geschikt te maken als kweekruimte voor hennepplanten. Op de eerste verdieping werden twee
hennepkwekerijen met in totaal 82 planten aangetroffen. De stroom werd voor de meter om afgetapt.

De agenten waren ter plaatse gegaan om in verband met een recherche onderzoek van een ander korps de 29-jarige hoofdbewoner aan te houden. Hij was niet thuis. Tijdens de zoektocht in de woning naar deze man trof de politie twee hennepplantages op de eerste verdieping aan. Hierop werden de vrouwelijke bewoonster, een 30-jarige vrouw en twee Bulgaren die zich in de woning bevonden aangehouden. Dat betroffen een 22-jarige man en een 28-jarige man. De man staat gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Later meldde de 29-jarige hoofdbewoner zich aan het bureau. Alle vier de verdachten zijn in verzekering gesteld.

De uitgegraven kruipruimte werd aangetroffen na een tip van een buurtbewoner, die vertelde dat de hoofdbewoner de gehele dag met een kruiwagen wit zand vanuit de woning verplaatste naar de achtertuin. De agenten troffen na deze tip een luik aan dat verborgen zat onder een kleed onder de eettafel en dat toegang gaf tot deze kruipruimte. De kruipruimte was 2 a 2,5 meter diep. Bijna de helft van de fundering van de woning zweeft en kan mogelijk gevaar opleveren. Daarom is de woningbouwcoöperatie gewaarschuwd, die vandaag eventueel maatregelen zou nemen.

Dronken bestuurder met rij ontzegging aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: Een motoragent heeft maandagavond op de Sterrenlaan een 42-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden in een (bestel) auto terwijl zijn rijbevoegdheid door de rechter was ontzegd. Bovendien bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 1195 ugl (264 promille), ruim vijf keer het toegestane maximum van 220 ugl.

Een motorrijder van de politie zag maandagavond rond 21.50 uur een bestelauto rijden door de Sterrenlaan. De agent herkende de
bestuurder, de diender wist dat de rijbevoegdheid van de man tot 9 april 2010 was ontzegd. Hierop heeft hij de bestuurder staande gehouden. De man zat alleen in de auto, hij had geen papieren bij zich. Hij rook naar alcohol en was onvast ter been. Ook sprak hij met dubbele tong. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rij-ontzegging en het rijden onder invloed.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-03-2010 13:57 | © Regio Midden en West Brabant |