Professor Penalty: 'Oranje wereldkampioen'

23/03/2010 13:50

Vergouw Consulting

Onlangs verscheen 'Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen' van auteur Gyuri Vergouw, beter bekend als Professor Penalty. In zijn boek analyseert Vergouw het Nederlands elftal op basis van zijn ruim 20 jaar ervaring als consultant en 15 jaar als Oranje-analist. De uitkomsten zullen veel stof doen opwaaien in de Nederlandse voetbalwereld. 'Het Nederlandse voetbal loopt ver achter de feiten aan. We trainen de verkeerde zaken, leren niet van onze fouten uit het verleden en zijn niet vernieuwend en veranderingsgezind genoeg'. Zijn mening wordt in het boek gedeeld door onder meer oud bondscoach Foppe de Haan, die stelt: 'Het Hederlandse voetbal is oerconservatief'.

Voorafgaand aan Wereldkampioenschappen voetbal wordt het Nederlands elftal vaak genoemd als één van de grote kanshebbers voor de titel. Ook nu het WK 2010 in Zuid-Afrika aanstaande is. Zestien miljoen bondscoaches hopen dat het team eindelijk de zo lang gekoesterde droom zal doen uitkomen: Oranje wereldkampioen!

Zo ver is het nog niet. Oranje is nog nooit in staat geweest écht de laatste stap te zetten. Het team is 'wereldkampioen nét niet'. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven: misplaatste arrogantie tijdens de finale (1974); het ontbreken van topspelers Cruijff en Van Hanegem (1978); ruzie in de tent (1990); pech en het weglopen van sterspeler Gullit (1994); abominabele strafschoppen (1998) en zwakke coaching en ongedisciplineerde spelers (2006).

Het wordt tijd dat Oranje de belofte eindelijk gaat inlossen. Zonder hulp lijkt dit echter niet te gaan lukken. Tijd voor Professor Penalty om op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die Oranje omringen en die schreeuwen om antwoord. Waarom winnen Nederlandse clubs zelden een verlenging? Wordt er nu wél goed getraind op strafschoppen? Heeft het team een winnende strategie? Zijn de spelers in staat zichzelf weg te cijferen en hun emoties te beheersen? Zijn 'we' eigenlijk wel goed genoeg?

'Oranje Wereldkampioen' biedt inzicht in de kritieke succesfactoren van het Nederlands elftal. Het is gebaseerd op voetbalhistorische inzichten, de sterkten en zwakten van het huidige team en toegankelijke en direct toepasbare managementinzichten. Een managementboek voor voetballers, een voetbalboek voor managers!

Auteur en consultant Gyuri Vergouw staat sinds 2000, na publicatie van zijn veelgeprezen boek 'De Strafschop', bekend als Professor Penalty. In 2006 publiceerde hij een concurrentie analyse van het Duitse voetbal, 'De laatste minuut'. 'Oranje wereldkampioen' is de afsluiting van zijn voetbal-trilogie, gericht op het verder professionaliseren van het Nederlandse voetbal.

Te koop via onder meer www.managementboek.nl en www.hbp.net en de erkende kwaliteitsboekhandels.

Uitgeverij: Holland Business Publications

ISBN: 978-90-7488-539-3

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hbp.net


Noot voor de redactie: