Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 23 maart

Alkmaar, 23-03-2010 o 14.00 uur

Fietsendief aangehouden

Castricum, maandag 22 maart

Een 54-jarige man uit Enkhuizen is maandagmiddag rond 12.00 uur aangehouden op de van Speykkade. Een agent in vrije tijd zag dat de man een fiets had gestolen uit de fietsenstalling van het NS-station en achterin zijn auto laadde. De agent volgde de man en belde ondertussen de politie. De politie hield de man staande op de van Speykkade. Hij had geen duidelijk verhaal over hoe hij aan de fiets kwam die achterin zijn auto stond. In het voertuig werden nog twee fietsen aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in verzekering gesteld en bekende later de fiets in Castricum te hebben gestolen. De andere twee fietsen had eerder op de dag gestolen in Heiloo.

Graffittispuiters aangehouden

Alkmaar, maandag 22 maart

Twee 21-jarige mannen uit Heemskerk werden maandagavond rond 21.45 uur aangehouden op de Zijperstraat. Agenten passeerden de jongens op de Koedijkerstraat tijdens een surveillance. Zij gingen er razendsnel vandoor toen zij de politie zagen. Op de Zijperstraat doken zij de bosjes in. Eén van de agenten overtuigde de jongens eruit te komen. Beiden hadden dopppen van spuitbussen bij zich. In de bosjes werden nog een stift aangetroffen en latex handschoenen. Het bleek dat zij bij diverse bedrijven in de buurt op muren graffitti hadden achtergelaten. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Opmeer, dinsdag 23 maart

Een 20-jarige automobilist uit Spanbroek raakte dinsdagochtend rond 00.45 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd aangehouden op de Akkerwinde en moest blazen. De man, een beginnend bestuurder, blies 390 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Flinke schade bij tankstation

Enkhuizen, maandag 22 maart

Een 74-jarige automobilist uit Bovenkarspel heeft met zijn nieuwe busje voor een flinke schade gezorgd bij het Esso-tankstation aan de Dolfijn.

Hij had zijn voertuig juist opgehaald bij een garage en reed in zuidelijke richting. Omdat hij moest wennen aan het gas- en rempedaal en daarom ging hij een parkeerhaven rechts van de weg in. Op dat moment werd hij ingehaald door een mevrouw in een eveneens nieuwe personenauto. Op het moment dat zij naast hem reed verliet de man de parkeerhaven echter weer zodat hij haar in de flank aanreed. Hierna trapte de man op het gas in plaats van de rem en reed dwars door de omheining van het tankstation.

Hij reed tegen een gasvulopening, een stroomkast en een gasdetectiekast waarna zijn busje kantelde. De man zelf mankeerde gelukkig niets en werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Zijn rijbewijs werd door de politie ingenomen en zijn nieuwe busje raakte total loss. Het tankstation werd tijdelijk gesloten.

Verwarde man overmeesterd

Hoorn, maandag 22 maart

In de avonduren heeft de politie de handen vol gehad aan een psychiatrisch patiënt van wie werd gevreesd dat hij een overdosis zou hebben ingenomen. De man stuurde rond 18.00 uur hulpverleners van de GGZ bij zijn woning aan de Beatrixlaan weg en gedroeg zich ook agressief naar politiemensen.

Inmiddels was er door de burgemeester toestemming gegeven voor een gedwongen opname van de man. De verwarde man gaf aan dat indien de politie hem zou komen halen hij messen zou gebruiken. Onderhandelaars hebben enige tijd met de hem gesproken waardoor hij iets bedaarde. De deur van zijn woning opende hij echter niet. Leden van een arrestatieteam hebben rond 21.30 uur de deur geforceerd en de man in zijn woning onder controle gebracht. Hij is overgebracht naar de GGZ-afdeling van het ziekenhuis en daar opgenomen.

Suïcidale man zet gaskraan open

Hoorn, dinsdag 23 maart

Vannacht rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 33-jarige man aan de Watersnip een einde aan zijn leven wilde maken. Hij zou de gaskraan in zijn woning hebben open gezet en de politie kreeg geen contact met hem.

Onmiddellijk werd de brandweer ingeschakeld en bewoners van drie omliggende huizen werden geëvacueerd. Ze werden in de buurt opgevangen. Er werd een bedrijf ingeschakeld dat de gastoevoer naar de woning zou kunnen onderbreken. Nadat de omgeving veilig was hebben agenten een tegel door de voordeur van de woning gegooid om eventueel gas te kunnen laten ontsnappen. Hierna kwam de bewoner uit zichzelf naar buiten. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Vermissing 24-jarige man

Egmond aan den Hoef, dinsdag 23 maart

Sinds vrijdag 19 maart wordt de 24-jarige Koen Joren vermist uit Egmond aan den Hoef. Koen is voor het laatst gezien op donderdag 4 maart, bij een etentje van familie in een Italiaans restaurant in Heiloo. Hij heeft de dag erna nog telefonisch contact gehad met een vriendin, waarin hij aangaf dat hij op Schiphol was en een last-minute vlucht had geboekt naar de Canarische eilanden. Uit de passagierslijsten van luchtvaartmaatschappijen is echter niet gebleken dat hij hierheen vertrokken is. Zijn familie deed vrijdag aangifte van zijn vermissing. Aangezien Koen een afscheids-sms heeft achtergelaten maakt men zich ernstig zorgen.

Heeft u Koen Joren na vrijdag 4 maart gezien of heeft u informatie over zijn mogelijke verblijfplaats? Neemt u dan contact op met de Recherche Duinstreek via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vier zaken in opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH

Regio, dinsdag 23 maart

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 24 maart aandacht aan vier zaken van politie Noord-Holland Noord.

Vondeling

Allereerst besteedt het programma aandacht aan het pasgeboren jongetje wat op donderdagmiddag 11 maart bij een huisartsenpraktijk aan de Dubloen in Hoorn te vondeling werd gelegd.Het kindje werd gevonden onder een dekbed in een nis naast de voordeur op de grond lag. Onder het dekbed stond een doosje met daarin het kleine jongetje dat zorgvuldig was toegedekt.

De huisarts heeft het kindje onmiddellijk onderzocht. Het bleek alleen licht onderkoeld te zijn. De baby werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn en verkeerd verder in goede gezondheid.

Diefstal bij tabakszaak

Op donderdagmiddag 11 maart werd rond 14.15 uur een diefstal gepleegd bij een tabakszaak in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Een medewerkster hielp twee mannen die aangaven interesse te hebben in een waterpijp die in een vitrine staat. Zonder dat zij het in de gaten heeft komt een derde man de winkel binnen. Deze loopt door naar het kantoor in de winkel. Hier wordt hij aangetroffen door een tweede medewerkster, die net terug is van het doen van een boodschap. De man geeft aan haar aan op zoek te zijn naar een toilet en gaat er vandoor. Op dit moment lopen ook de twee andere mannen de winkel uit. Eén van de medewerksters gaat achter de man uit het kantoor aan. Zij ziet dat hij één van de blauwe zakjes in zijn jaszak heeft waar in de winkel het geld in wordt bewaardt. Zij spreekt de man aan en wordt door hem geduwd en bespuwd. Collegas van andere winkels schieten de medewerkster te hulp. Zij weet het blauwe zakje te bemachtigen, maar de man weet er wel vandoor te gaan. Terug in de winkel blijkt dat er meer geld weg is dan alleen het geld wat in het zakje was. In Ter Plaatse worden beelden getoond van de daders.

Poging overval bij tankstation

Op zaterdagavond 9 januari vond er een poging tot een overval plaats bij eenbenzinestation van Tamoil aan de Bestevearstraat.Rond 18.20 uur kwam een man met een vuurwapen het station binnen. De medewerkster die in het station aanwezig is ziet de man aankomen en dook in het kantoortje achter de balie en deed de deur op slot. De overvaller klimt over de balie heen en probeert de kassa te openen. Dit lukt echter niet, waarna de man er met een paar pakjes sigaretten te voet vandoor gaat in de richting van de Praxis. Woensdagavond zijn in Ter Plaatse de bewakingsbeelden te zien van deze poging tot overval. Mocht u tips hebben of inlichtingen over de dader kunnen geven bel dan direct met het rechercheteam: 06-52546460. Mailen naar het rechercheteam kan ook: overvallen_NHN@noord-holland.politie.nl

Sieradenkistje gevonden in bosjes

Op donderdag 11 februari werd in de bosjes op de Dreef ter hoogte van de Bolle Buik in Heerhugowaard een sieradenkistje aangetroffen. In het kistje zaten ook sieraden. Mogelijk zijn deze afkomstig van diefstal. Er worden beelden getoond van het kistje met de sieraden.

Ter Plaatse wordt woensdagavond 24 maart uitgezonden. De eerste uitzending is om 17.40. De uitzending wordt elk uur herhaald. Donderdag 25 maart volgt de herhaling.