Politie Amsterdam-Amstelland

GETUIGEN GEZOCHT MISHANDELING (23-03-2010)

Naar aanleiding van een zeer ernstige mishandeling in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari is de politie op zoek naar getuigen. De mishandeling vond plaats op het Kleine Gartmanplantsoen in het centrum van Amsterdam. Het slachtoffer, een 33-jarige beveiligingsmedewerker van een uitgaangsgelegenheid in de buurt van het Leidseplein, liep hierbij zwaar lichamelijk letsel op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Hoewel er geen aangifte is gedaan, vinden politie en justitie deze zaak dermate ernstig dat zij toch tot de opsporing en vervolging van de verdachten willen overgaan.

Vechtpartij bij entree
De vechtpartij vond plaats bij de entree van de uitgaansgelegenheid. Er ontstond een vechtpartij tussen de beveiliger en vier mannen, naar aanleiding van een weigering op basis van de kledingvoorschriften. Hierbij werd het slachtoffer meerdere keren geslagen. De vier mannen zijn vooralsnog voortvluchtig, één van de daders zou volgens een aantal getuigen een bekende K1-vechter zijn.

Heeft u iets gezien?
Iedereen die in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari tussen 0.00 en 3.00 uur iets verdachts heeft gezien of gehoord en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800 - 7000.


____________________