Gemeente Leidschendam-Voorburg


Lokale stagemakelaar genomineerd

Liselot Huisman is makelaar maatschappelijke stage bij het Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg. In de anderhalf jaar dat zij deze rol vervult, is zij al uitgeroepen tot een van de vijf beste maatschappelijk stagemakelaars van Nederland. Zij maakt dus goede kans om de Maatschappelijke Stage Award 2010 te winnen.

Meteen succesvol
De gemeente ondersteunt en faciliteert de realisatie van de makelaarsfunctie in Leidschendam-Voorburg en is blij met deze nominatie. Want het is nog maar een maand geleden dat het Vrijwilligerspunt, de lokale scholen in het voortgezet onderwijs en de gemeente Leidschendam-Voorburg een samenwerkingsovereenkomst sloten om de maatschappelijke stage in Leidschendam-Voorburg tot een succes te maken. En dat maatschappelijk stagemakelaar Liselot ook meteen succesvol is, is een mooie opsteker voor haar en voor de betrokken partijen.

Maatschappelijke Stage Award
Een vakkundige jury bepaalt wie de winnaar is van deze prijs. En demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) maakt tijdens het event MaS Sensation op 16 april de winnaar bekend.

Geen gewone stage
De gemeente vindt het zowel voor de scholieren als voor de maatschappij belangrijk dat deze verplichte stage goed georganiseerd wordt. Daarom maakt de gemeente het financieel ook mogelijk voor het Vrijwilligerspunt om een makelaar maatschappelijke stage in te zetten. Maatschappelijke stage is verplicht voor alle scholieren (VMBO, HAVO, VWO) die vanaf schooljaar 2011-2012 in het voortgezet onderwijs binnenstromen. De stages voeren de leerlingen uit bij vrijwilligersorganisaties of maatschappelijke projecten van maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het is dus geen beroepsgerichte stage, maar een karaktervormende stage. Door zelf als vrijwilliger mee te draaien, kunnen jongeren de samenleving nog beter leren kennen en zien hoe het is om verantwoordelijkheid te dragen voor maatschappelijke belangen.

Vrijwilligerspunt
Het vrijwilligerspunt is het aanspreekpunt voor vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg én heeft een spilfunctie in de bemiddeling van maatschappelijke stages. Wilt u meer jongeren betrekken bij uw activiteiten? Dan kunt u met Liselot Huisman van het Vrijwilligerspunt de mogelijkheden bespreken voor een maatschappelijke stage. Kijk voor meer informatie ook eens op www.vrijwilligerspunt.nl. Daarop staan ook vacatures voor vrijwilligerswerk in de gemeente. Ook als uw vrijwilligersorganisatie of instantie vacatures heeft, kunt u die onder de aandacht brengen via het Vrijwilligerspunt.