KNHS

Trainingsweekend dressuurruiters aangepast sporten 23 maart 2010
trainingsweekend para equestrian

Op zaterdag en zondag, 20 en 21 maart, werd een bijzonder trainingsweekend gehouden op Academy Bartels in Hooge Mierde. Kaderleden en belangstellenden van de dressuursport voor ruiters met een lichamelijke beperking kregen een afwisselend programma aangeboden, dat ondermeer bestond uit lessen van Imke en Tineke Bartels, flexchair specialisten Ada Wouters en Sasjia Heijkants en sportpsychologe Sanne Beijerman.

KNHS directeur topsport Maarten van der Heijden opende het programma en sprak de ambitie van de KNHS uit om op het WK te scoren want de ruiters aangepast sporten gaan dit jaar mee naar de Wereldruiterspelen in Kentucky. Na de mooie successen op het EK in 2009 in Noorwegen, behoren de dressuurruiters aangepast sporten tot de medaillekandidaten. Petra van der Sande won toen een gouden medaille, Frank Hosmar en het Nederlandse team wonnen brons. Chef déquipe Jeanette Wolfs had dit trainingsweekend vooral georganiseerd om haar ruiters te inspireren en hopelijk ook nieuwe kandidaten enthousiast te maken om deel te gaan nemen aan de dressuur aangepast sporten. Zeer inspirerend was de lezing door rolstoel basketballer René Martens, een ex-ruiter die door een val met zijn pony als dertienjarig kind in de rolstoel terecht kwam. Met veel doorzettingsvermogen behaalde hij goud op de Paralymische Spelen en werd hij directeur van een groot internationaal bedrijf. "Je hebt je leven zelf in de hand, zorg dat je uitdagende doelen voor jezelf stelt, en wees altijd positief, was zijn boodschap. Van het trainingsweekend werden door Rabosport tv opnames gemaakt, kijk voor een compilatie van de dag op www.rabosport.nl en www.paardensport.tv.

Foto: Het team van Rabosport tv maakt opnames van gastspreker René Martens, meervoudig paralympiër en winnaar van een Olympische gouden medaille.