Gemeente Nijmegen

Gemeente peilt mening van Nijmeegse bedrijven en instellingen

23/03/2010

Ruim 3500 werkgevers in Nijmegen krijgen de komende weken een vragenlijst over het lokale ondernemersklimaat. De gemeente doet elke twee jaar onderzoek naar wat er leeft onder de bedrijven en instellingen in de stad. De resultaten worden gebruikt als voeding voor het economisch beleid en de dienstverlening van de gemeente.

De bedrijvenpeiling 2010 heeft, net als de periodieke stadspeilingen onder inwoners, een breed karakter. De gemeente wil inzicht verkrijgen in de kwaliteit van het ondernemersklimaat in Nijmegen en het oordeel van de ondernemers over de gemeentelijke dienstverlening. Hoe beoordelen werkgevers zaken waar de gemeente de zorg over heeft, zoals het onderhoud van werklocaties, bereikbaarheid, regelgeving en veiligheid? Wat zijn de toekomstplannen van de bedrijven en hoe staat het met de (lokale) arbeidsmarkt? Hoe zou de gemeente beter kunnen inspelen op vragen en problemen van het bedrijfsleven?

Naast de commerciële sectoren worden ook overheids-, onderwijs- en andere niet-commerciële instellingen benaderd. De resultaten van de peiling kunnen worden vergeleken met de eerdere bedrijvenpeilingen in 2006 en 2008 en de landelijke Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat. De gemeente maakt de resultaten van de Nijmeegse bedrijvenpeiling in de zomer bekend. Ze worden gebruikt als voeding voor het gemeentelijk economisch beleid en de dienstverlening.