Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 23 maart 2010

Onder het motto "Nieuwegein schoon, heel gewoon!" waren ook dit jaar rond de Landelijke Opschoondag weer vele Nieuwegeiners actief. Zowel op vrijdag 19 als op zaterdag 20 maart. Meer dan 100 Nieuwegeiners, jong en oud, staken de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije stad. Samen maakten zij onze stad 2360 kg zwerfafval schoner.

Op de foto ziet u inwoners die zelf een handje te helpen met opruimen. Het begon vrijdag al: in Merwestein en Batau haalden leerlingen van het Anna van Rijn College bijna 1000 kilo zwerfafval uit de wijk. Dit deden zij in het kader van hun maatschappelijke stage, hierbij ondersteund door Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN). Ook zaterdag werd er flink opgeschoond: Batau-Zuid, Park Kokkeboogaard en omgeving, Park Oudegein, de omgeving van de Reinesteijnse weg en het Nypelsplantsoen leverden in totaal 720 kilo zwerfafval op. Uit het Vreeswijkse water kwam nog eens 640 kilo oud ijzer en puin.

De dag is feestelijk afgesloten op het Muntplein, met een optreden van een percussiegroep van de Kom. Ondanks het harde werken hadden veel vrijwilligers nog energie over om lekker mee te trommelen op de afvalbakken.
Een selectie van de foto's van deze opschoondagen is te bekijken op de speciale website van de campagne "Nieuwegein schoon, heel gewoon": www.nieuwegein.nl/schoon.

Mede mogelijk gemaakt door

Onze stad was niet zo veel schoner geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers: jongeren van het Anna van Rijn College, kinderen van het Nypelsplantsoen, buurtbewoners van Park Kokkeboogaard, bewonerscommissie 't Karrespoor uit Batau, fractieleden van GroenLinks en SP, duikvereniging Succotash en andere vrijwilligers uit Vreeswijk en de mensen die zich ingezet hebben voor een schoon Park Oudegein.

Ook hebben meegewerkt: Winkeliersvereniging De Batau, Stichting Welzijn Nieuwegein, Theater en Kunstencentrum De Kom, Eetcafé de Vuurtoren, Stichting Promotie Vreeswijk en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

Vrijwilligers, bedrijven en organisaties, hartelijk bedankt!

Op de afbeelding ziet u het logo ´Nieuwegein schoon heel gewoon´ Deze opschoonacties passen binnen de gemeentelijke zwerfafvalcampagne 'Nieuwegein schoon, heel gewoon!' Met deze campagne wil de gemeente inwoners stimuleren om minder zwerfafval op straat te gooien en zelf een handje te helpen met opruimen.
Meer informatie over de campagne en deze activiteiten is te vinden op de speciale website: www.nieuwegein.nl/schoon.