Gemeente Heerhugowaard


Heerhugowaard fietst mee voor wereldrecord

Burgemeester Han ter Heegde en wethouder Sport, Gretha Baijards, stappen om 12.15 uur op het Stadsplein op een tandem voor een fietstochtje van dertig minuten door de stad. âWij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk inwoners ons zullen volgen.â

Campagne
In januari is de drie jaar durende campagne Heel Nederland Fietst van start gegaan. Een van de activiteiten van deze campagne is de wereldrecordpoging âHeel Nederland fietstâ. Op woensdag 31 maart wordt tussen 12.00 en 13.00 uur in het hele land geprobeerd zoveel mogelijk mensen minimaal 30 minuten op de fiets te krijgen. En Heerhugowaard doet dus mee. De gemeente, Sportservice Heerhugowaard en de fietsersbond afdeling Heerhugowaard organiseren de ludieke actie.

Route
De route gaat vanaf het Stadsplein over de Westtangent, langs het strand van Luna, door stad van de Zon en dan langs de Middenweg weer terug. Iedere deelnemer krijgt een lint als bewijs van deelname. Met de uitgegeven linten en de afstand van de fietsroute wordt het totaal aantal Heerhugowaardse kilometers berekend.

Meer informatie over de fietsactie in Heerhugowaard op www.heerhugowaardactief.nl en www.heelnederlandfietst.nl

23-3-2010