Gemeente Heerhugowaard


Goedkoop huren via Instrumentenfonds

Kinderen tot 18 jaar kunnen bij muzieklessen in Cool voor maximaal vijftien euro een muziekinstrument huren dankzij het instrumentenfonds.
Klarinet, gitaar, saxofoon of harp; ze zijn allemaal te huur via de stichting Cool Prelude Fonds. Op 17 maart werd dit instrumentenfonds gelanceerd. Het principe is simpel: wie bij Cool muzieklessen volgt kan er voor maximaal vijftien euro per jaar een instrument bij huren. âHet moet het volgen van muzieklessen laagdrempelig, dus voor iedereen, bereikbaar makenâ, zei Kees Mertens, voorzitter van de nieuwe stichting.

Huygenpas
Veel muziekinstrumenten zijn prijzig in aanschaf en Cool had tot nu toe geen leeninstrumenten. Dat was een drempel om muzieklessen te volgen, merkte Cool. De gemeente schreef in voor de rijksregeling âKinderen doen meeâ en kon hierdoor ruim 55 duizend euro vrijmaken voor de stichting Cool Prelude Fonds. Met dit geld zijn de afgelopen tijd verschillende muziekinstrumenten aangeschaft. Ze zijn dus bedoeld voor kinderen die muzieklessen bij Cool volgen, maar kunnen ook worden gebruikt bij projecten op school en in wijkcentra. Voor de verhuur geldt op=op, maar houders van een Huygenpas hebben voorrang.

Meer informatie bij Fred Suring, secretaris van de stichting, tel. 072-5347662 of e-mail prelude@coolheerhugowaard.nl

23-3-2010