Gemeente Boekel


Werkzaamheden âombouw en wegdeksanering N605 in de gemeenten Uden, Boekel en Gemert-Bakelâ

Op maandag 22 februari 2010 zijn de werkzaamheden aan de ombouw en wegdeksanering van de N605 hervat. Na een langdurige vorstperiode zijn de weersomstandigheden gunstiger geworden en begint de lente zijn intrede te doen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het laatste werkvak aan de zuidzijde. Het werkvak zuid C is afgesloten vanaf de Sint Magdalenaweg tot aan de Zandhoek. De werkzaamheden aan de rijbaan zijn voor april 2010 gereed. Vervolgens zullen de resterende werkzaamheden aan de weg plaatsvinden zoals het aanbrengen van openbare verlichting, herbestraten van inritten, het aanbrengen van een houten geleiderail etc. Het streven is om de rijbaan open te stellen gedurende de resterende werkzaamheden en het verkeer door middel van een tijdelijke verkeersregelinstallatie ter plaatse te regelen.

Nadat werkvak zuid C voor het grootste deel is afgerond wordt op 6 april 2010 gestart met de civiele werkzaamheden aan werkvak noord A. Deze werkzaamheden zullen zich richten op de ombouw en wegdeksanering van de Neerbroek tot aan de Elzen. De werkzaamheden aan werkvak noord A zullen ongeveer eind juni gereed zijn.

Omdat gedurende de werkzaamheden het werkvak noord A volledig wordt afgesloten, wordt het lokale verkeer aan de noordzijde omgeleid met behulp van kleine omleidingsroutes. Op onderstaande kaart is werkvak noord A in het rood weergegeven. De kleine omleidingsroutes zijn in het blauw weergegeven.
Binnen het werkvak noord A bevindt zich ook een aantal bushaltes. Deze zullen tijdens de werkzaamheden worden opgeheven. Er worden aan de beide uiteinden van het werkvak tijdelijke haltes gecreëerd. In de bijlage staan de tijdelijke haltes weergegeven.

Omdat gedurende de civiele werkzaamheden de werkvakken volledig worden afgesloten, wordt het doorgaand verkeer door middel van een grote omleidingsroute omgeleid. De grote omleidingsroute is in het groen weergegeven. De grote omleiding voor het doorgaand verkeer zal gedurende de gehele uitvoeringsperiode (mei 2009 - april 2011) van kracht zijn. De kleine omleidingsroute ten behoeve van het werkvak noord A zal gedurende de uitvoeringsperiode van maart 2010 tot juli 2010 van kracht zijn.

Tijdens de uitvoeringsperiode wordt u in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen en om vragen te stellen met betrekking tot de uitvoering. Hiervoor kunt u elke dinsdag en donderdag van 9:00uur tot 10:00uur terecht in de keet aan de Gemertseweg 12(a). U kunt zich dan melden bij de toezichthouder, dhr. J. van Alphen.

Voor meer informatie kijkt u verder op deze website onder beleid, projecten.