Universiteit Leiden


Academische Pabo nu ook in Den Haag

Hogeschool INHolland Den Haag en de Universiteit Leiden beginnen per 1 september samen de Academische Pabo Den Haag. Dit is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen.

Onderwijs aan beide instellingen

Deze opleiding is bedoeld voor studenten met een vwo-diploma of een hbo-propedeuse. De studenten volgen onderwijs aan de hogeschool en op Campus Den Haag, de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden. In het programma staat de combinatie van theorie en praktijk centraal.

Maatschappelijke vraag

Hogeschool INHolland

Hogeschool INHolland

De Academische Pabo is een antwoord op de maatschappelijke vraag naar extra opgeleide leerkrachten in het basisonderwijs. Leerkrachten krijgen steeds vaker met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen te maken, zoals diversiteit in de klas, ontwikkelingsstoornissen van leerlingen en contacten met de jeugdzorg. Om hierop te kunnen inspelen moet een leerkracht van verschillende markten thuis zijn.

Twee diplomaâs

Campus Den Haag

Campus Den Haag

Op de Academische Pabo leren studenten het functioneren van leerlingen analyseren, begrijpen en begeleiden vanuit een wetenschappelijke achtergrond. Daarnaast leren ze gefundeerd advies geven over mogelijke oplossingen voor problemen van leerlingen op of buiten school. Studenten die de Academische Pabo hebben afgerond, hebben wat extraâs in huis. Ze zijn uitstekend opgeleide leerkrachten en beschikken daarnaast over theoretische en onderzoeksmatige kennis over opvoeden en leren én een academisch werk- en denkniveau. Na vier jaar flink studeren ontvangen ze twee bachelordiplomaâs: een van Hogeschool INHolland (Leraar Basisonderwijs) en een van de Universiteit Leiden (Pedagogische Wetenschappen).

Meer informatie en aanmelden

Universiteit Leiden of Hogeschool INHolland
Â
Over de Academische Pabo Den Haag is op donderdag 29 april een speciale Open Dag voor vwo-leerlingen.
Â
Aanmelden voor de opleiding

(23 maart 2010, CH)
Nieuwsredactie
Laatst Gewijzigd: 23-03-2010