Deltion College


nieuws

23-03-10

Gemeente Zwolle schenkt Deltion 500 computers voor goede doelen

De gemeente Zwolle heeft 500 computers beschikbaar gesteld aan het ICT leerbedrijf van het Deltion College, met als doel projecten in binnen- en buitenland te ondersteunen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op de campus van het Deltion College. Tijdens deze bijeenkomst hebben de heer Knol, Wethouder van de Gemeente Zwolle en Ammir Farokhi, clusterdirecteur bij het Deltion College, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het ICT Lyceum van het Deltion College beschikt over acht leerbedrijven. Binnen leerbedrijf Bossers & Cnossen (B&C) zijn ICT studenten en medewerkers van de dienst Automatisering van het Deltion College verantwoordelijk voor het repareren en installeren van gebruikte computers, die onder goede doelen in binnen- en buitenland worden verspreid. Zo ook de computers van de Gemeente Zwolle. "Het maatschappelijke aspect zorgt voor extra motivatie onder onze studenten", aldus Ammir Farokhi.

De gemeente Zwolle had in totaal 1000 oude computers die moesten worden gerepareerd en geïnstalleerd. De studenten van het leerbedrijf B&C hebben alle computers geformatteerd en voorzien ze bij levering van gratis of goedkope software. Van de 1000 computers worden 500 computers ingezet voor het PC Privé project van de gemeente. De andere 500 computers worden verspreid onder drie scholen in Kenia en een school voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten in Turkije. Daarnaast heeft het leerbedrijf een intensieve samenwerking met de Voedselbanken in Noord-Nederland.

Tijdens de bijeenkomst hebben twee studenten van het leerbedrijf B&C een presentatie gegeven over het leerbedrijf en de projecten. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk om te investeren in praktijkgericht en duurzaam onderwijs. "De ondernemende houding van de Deltion studenten spreekt mij enorm aan. Er staat een prachtig duurzaam project, wat resulteert in een unieke praktijkopdracht", aldus Wethouder Knol.

---