Gemeente Uithoorn

Ervaringen Week van Nederland Schoon

23 maart 2010
Vrijdagochtend 19 maart schoonmaakactie De Dolfijn

De leden van buurtbeheer De Legmeer hadden speciaal Kate & Go meegenomen. . Kate & Go is de nieuwe wagen van Buurtbeheer en dankzij deze wagen verliep de uitgifte van materiaal erg soepel.

Een uurtje zijn meerdere groepen op pad geweest. Hoewel de omgeving vrij schoon was, is toch een aardige stapel volle vuilniszakken verzameld.

Ondanks de motregen waren de kinderen enthousiast. Zij gingen zelfs midden op een akker op zoek naar zwerfafval. Uiteindelijk kregen de kinderen na afloop een pakje drinken en gymtasje cadeau. De pet die ze vooraf gekregen hadden, mochten ze ook houden.

De buurtkeet heeft veel aandacht getrokken. Tijdens de schoolpauze kwamen veel nieuwsgierige ouders vragen wat er gaande was. Een goede PR voor buurtbeheer en de Week van Nederland Schoon!

Vrijdagmiddag 19 maart schoonmaakactie De Zon

Deze school leidde de actie zelf na een aftrap door Petra van Leeuwen. Om meerdere groepen gelegenheid te geven mee te doen, losten ze elkaar af. De omgeving rond de school ligt er weer netjes bij. Opvallende vondst: een briefje van EUR 10.

Zaterdagmiddag 20 maart kinderboerderij De Olievaar/JAP

De actie in het Libellebos is goed verlopen. Ondanks het regenachtige weer zijn de deelnemers toch enthousiast aan de slag gegaan en wilden op zondag een tweede schoonmaakactie organiseren.

Zaterdagmiddag 20 maart Dorpshuis De Quakel

Het was gelukkig even droog toen kinderen en buurtbewoners zich rond het dorpshuis in De Kwakel verzamelden. Hier kregen zij door Petra van Leeuwen en andere organisatoren grijpers, hesjes en vuilniszakken uitgedeeld. De opkomst was ondanks de regen niet slecht. Naar schatting waren tussen de 20 en 25 bewoners en kinderen aanwezig. De actie was goed georganiseerd. Vooraf was duidelijk afgesproken wie waar aan de slag zou gaan. Kinderen die een stukje verderop aan de slag gingen, werden met een wagen met twee paarden ervoor vervoerd.

Zaterdagmiddag 20 maart Buitenhof

Jan van Vliet had aardig wat buren opgetrommeld om het gebied rond de nieuwe woningen schoon te maken. Het vaak nog braakliggende terrein kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken, want er lag veel bouwafval. ^