Gemeente Kollumerland

PB 27/2010 Coalitie in Kollumerland c.a. krijgt gestalte...

Kollum, 23 maart 2010

De partijen CDA, VVD en PvdA gaan de komende weken onderzoeken of zij het eens kunnen worden over het programma voor de komende 4 jaren. In de openbare informatie-bijeenkomst spraken deze partijen het vertrouwen in elkaar uit. Daarmee komt er wellicht een eind aan de bestuursperiode van de ChristenUnie die acht jaar duurde.

Formateur
De informatieperiode werd geleid door de lijsttrekker van het CDA de heer Hilbrand Visser. Alle partijen gaan ermee akkoord dat hij ook de formatiebesprekingen gaat leiden.
De komende weken zal er door de beoogde coalitiepartijen gewerkt worden aan een toekomstvisie voor de gemeente en de opstelling van een coalitieakkoord.

Hoorzittingen
De formateur wil bij de opstelling van de toekomstvisie ook de burgers betrekken. Er zullen één of twee hoorzittingen worden georganiseerd waarbij mensen uit de dorpen, het onderwijs, de sport en andere maatschappelijke instellingen de gelegenheid krijgen om mee te praten over de toekomst. De datum van die bijeenkomsten worden in de lokale pers bekend gemaakt.

Installatie nieuwe wethouders
Formateur Visser verwacht dat in de openbare raadsvergadering van 22 april 2010 de nieuwe wethouders zullen worden geïnstalleerd. Op die avond zal de toekomstvisie en het coalitieakkoord op de agenda staan om te worden besproken. De formateur heeft er alle vertrouwen in dat er eind april 2010 een nieuw college vanuit CDA/VVD/PvdA staat dat met een stevig uitvoeringsprogramma aan de slag zal gaan.


---

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB, Kollum.