Gemeente Grave

Toch weer een fietspendeldienst tussen Boxmeer en Grave

Ook de komende twee jaar kunnen bewoners en bezoekers van de Noordelijke Maasvallei en het Land van Cuijk weer pendelen op de Maas. De gemeenten in het gebied hebben namelijk een nieuwe ondernemer bereid gevonden een pendeldienst op de Maas te gaan verzorgen. De boot gaat gedurende het toeristische hoogseizoen, van eind juni tot begin september, van woensdag tot en met zondag varen. Wethouder Hans Bos van de gemeente Grave, de trekker van het project, is bijzonder ingenomen met het resultaat van zijn inspanningen: âHet gaat om een fantastische toeristische voorziening waarmee we de hele regio op de kaart kunnen blijven zetten.â

Â

Schip

Bij de Maascruiser gaat het om een luxe passagiersschip van Finse origine. Om als fietspendelboot ingezet te kunnen worden, zal de Maascruiser worden voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder een fietsplatform. Die moeten er toe leiden dat er ongeveer 75 personen in combinatie met zoân 60 fietsen op de boot een plek kunnen hebben.

Â

Dienstregeling

De fietspendeldienst vaart in juli en augustus op woensdag tot en met zondag. De volgende plaatsen worden aangedaan: Grave, Overasselt, Mook, Cuijk, Oeffelt, Gennep en Boxmeer. Over de concrete dienstregeling zelf en de prijzen, wordt bij aanvang van het vaarseizoen nog nadere informatie verschaft. Op dit moment is echter al duidelijk dat de prijzen vergelijkbaar zijn met die van de fietspendelboot die de afgelopen jaren in de vaart was.

Â

Informatie

VVV Grave (0486)- 46 53 00