HKU maakt koninklijke kostuums voor Het Spoorwegmuseum

23/03/2010 16:33

Nederlands Spoorwegmuseum

Utrecht, 22 maart 2010, Bezoekers aan Het Spoorwegmuseum ontmoeten tijdens de tentoonstelling Royal Class, vorstelijk reizen een aantal koninklijke personages. Acteurs kruipen in de huid van historische personages wiens treinen in de tentoonstelling te zien zijn. Alle personages dragen kostuums die zijn ontworpen en gemaakt door studenten en alumni Theatre Design van de Faculteit Theater, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Op donderdag 1 april om 11.00 uur is de presentatie van de kostuums en personages in Wereld 2 van Het Spoorwegmuseum. Bezoekers van het museum kunnen de presentatie bijwonen.

Royal Class

Tijdens de tentoonstelling Royal Class, vorstelijk reizen komen 11 buitenlandse en 3 Nederlandse koninklijke treinen, rijtuigen en interieurs naar Het Spoorwegmuseum. De rijtuigen werden gebruikt door vorsten van koningshuizen uit heel Europa. Niet alleen die rijtuigen zijn bijzonder, ook de verhalen erachter zijn de moeite meer dan waard. Daarom vertolken acteurs van het museum o.a. de rollen van koningin Maria Pia van Portugal, Ludwig II van Beieren, Keizer Wilhelm II, Dagmar en Alexandra (de dochters van koning Christiaan IV), de kok van koning Edward VII en de kamenierster van Anna Paulowna.

Zeven studenten en afgestudeerden studenten Theatre Design van de Faculteit Theater, HKU hebben de in totaal 20 kostuums ontworpen en gemaakt. Meer informatie over de tentoonstelling kun je vinden op: www.royalclass.info

HKU Faculteit Theater

Aan de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ca 350

studenten. De Faculteit Theater biedt verschillende afstudeerrichtingen op het gebied van

theatermaken: Acting, Theatre and Education, Writing for Performance, Theatre Design en

Design for Virtual Theatre and Games. www.hku.nl/theater

Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3800 studenten in de richtingen Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media of Kunstmanagement.





http://www.spoorwegmuseum.nl