Politie Brabant-Noord

Jeugdigen aangehouden voor geweldpleging

's-Hertogenbosch, 23-03-2010

Door de inzet de surveillancedienst van de politie in 's-Hertogenbosch in nauwe samenwerking met het Bosch Stedelijk Jeugdteam, konden vanmorgen twee 12-jarige Bossche jongens op heterdaad worden aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De omgeving van de Kooikersweg werd sinds begin van het jaar geteisterd door een groepje jeugdigen die met regelmaat in de ochtend en middag fietsende scholieren zonder enige aanleiding mishandelden. Door de politie werden met regelmaat opvallende en onopvallende surveillances uitgevoerd, maar tot op heden zonder resultaat. Vanmorgen zagen agenten tijdens gericht toezicht echter dat de aangehouden jongens, aangemoedigd door enkele omstanders, twee 15-jarige Vlijmense scholieren sloegen. Ze werden direct opgepakt en zijn inmiddels in verzekering gesteld. De slachtoffers deden aangifte.

Door het Bosch Stedelijk Jeugdteam wordt verder onderzoek gedaan naar de groep. Daarbij worden zij op alle fronten gesteund door de leiding van de diverse Bossche middelbare scholen, die jeugdigen stimuleren vooral aangifte te doen als hen iets dergelijks is overkomen. Inmiddels zijn vanaf begin 2010 dertien aangiftes van soortgelijke zaken in die omgeving bekend geworden, waar de aangehouden jongens mogelijk voor in aanmerking komen. De politie sluit zeker niet uit dat er de komende tijd meer aanhoudingen gaan volgen.

De politie verwacht dat mogelijk nog meer scholieren het slachtoffer zijn geweest van de gewelddadige groepering. Zij roept hen op aangifte te doen als dat nog niet is gebeurd. Ook eventuele getuigen wordend dringend opgeroepen zich te melden bij het Bosch Stedelijk Jeugdteam via telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.