Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-03-2010

Man aangehouden in bezit harddrugs

BREDA: De politie zag dinsdag even voor 01.00 uur een auto met hoge snelheid vanaf de Nassaustraat richting de Sint Ignatiusstraat rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto werden verschillende verpakkingen met in totaal 1,2 gram cocaïne gevonden. De drugs zijn in beslag genomen en de 22-jarige bestuurder uit Breda werd aangehouden. Hij bleek nog meerdere bekeuringen te hebben openstaan en zijn rijbewijs moest worden ingenomen. Het rijbewijs is in beslag genomen en zal worden opgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau. De man verklaarde tijdens verhoor dat hij de auto had gehuurd en dat de drugs niet van hem waren. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vrouw

BREDA: Maandagavond alarmeerde een bewoonster van woning in de wijk Ginneken de politie in verband met mishandeling. De 30-jarige
bewoonster verklaarde dat ze die avond rond 21.00 uur thuis kwam, toen ze zag dat er enkele familieleden, haar ex-man en hun twee kinderen in huis waren. De ex-man van de vrouw werd boos en sloeg de vrouw dusdanig hard in haar gezicht dat ze buiten bewustzijn raakte. Hierna greep hij haar bij haar keel en sloeg haar nog meerdere malen in het gezicht. Een familielid van de vrouw kwam op het tumult af en greep de man vast. De vrouw greep de kans om via een raam naar buiten te vluchten. De politie nam aangifte van de vrouw op van mishandeling en bedreiging.
De politie hield de 37-jarige man uit Breda aan voor mishandeling. Hij is in verzekering gesteld. De man ontkende tijdens verhoor zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. Volgens hem had ze ruzie met een van de aanwezige familieleden. Hoe ze aan de verwondingen in haar gezicht was gekomen was hem niet bekend. Hij was zelf tijdens een strubbeling met hetzelfde familielid meerdere keren door de man gebeten.

Winkeldief met GHB aangehouden

ETTEN-LEUR: Beveiligingspersoneel van een supermarkt aan het
Burchtplein betrapte maandagmiddag een 23-jarige man uit Sint
Willebrord op winkeldiefstal. De man werd overgedragen aan de politie en verklaarde eten te hebben weggenomen omdat hij honger had en geen geld had. De man had een flesje met een hoeveelheid GHB in zijn bezit. Dit is in beslag genomen ter vernietiging en de man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Jongen aangehouden op gestolen fiets

BREDA: De politie hield maandag rond 16.00 uur een 14-jarige jongen uit Rijen aan op de Bisschopshoeve. De jongen reed op een gestolen fiets en moest mee naar het politiebureau. Hier verklaarde hij dat de fiets van zijn zus was en dat zijn vader de fiets en nog een andere fiets had gekocht. Bij navraag bij de zus en de vader van de verdachte bleek dat zij hetzelfde verhaal vertelden. De politie bracht de verdachte thuis en nam hier de andere fiets in beslag. De beide fietsen bleken in 2008 in Oosterhout te zijn gestolen. De fietsen zullen worden overgedragen aan de rechtmatige eigenaar.

Verdachte van steekincident aangehouden

RUCPHEN: De politie hield maandag om 13.45 uur een 45-jarige man uit Sint Willebrord aan op verdenking van betrokkenheid bij een
steekpartij. Bij het incident, dat zondag rond 20.30 uur plaatsvond in een horecagelegenheid, raakte een 49-jarige man uit Rucphen gewond.

Het slachtoffer zou aan de stok hebben gekregen met een man die hem meerdere malen had uitgescholden. Op enig moment kwam het buiten tot een handgemeen. Hierbij werd de 49-jarige man in zijn arm en zij gestoken. De man is naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd behandeld en ter observatie werd opgenomen. De identiteit was direct bij de politie bekend. Maandag meldde de man zich op het politiebureau in Etten-Leur. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij een grapje maakte tegen een andere bezoeker van de horecagelegenheid en geen kans kreeg om uit te leggen dat het een grapje was. Hij moest van de man mee naar buiten. Hier voelde hij zich in het nauw gedreven doordat hij geduwd en geslagen werd. De man liep hierbij een wond in zijn gezicht op. Hij zou hierop een mes hebben gepakt, maar kon zich van het gebeurde hierna niets meer herinneren.

Twee aanhoudingen voor mishandeling, bedreiging en diefstal

BREDA: De politie hield dinsdag twee verdachten van mishandeling aan. De twee zouden half februari een 29-jarige jongen uit Ulvenhout hebben mishandeld in een woning in Breda. De gedupeerde alarmeerde de politie, nadat hij door meerdere mannen was mishandeld in zijn woning. De man woonde in de Koninginnestraat en werd hier door zijn broer, een bekende van hem en een onbekende man in elkaar geslagen. Hij kreeg klappen tegen zijn hoofd, een kopstoot en meerdere trappen. Hieraan hield de man verwondingen over waarvoor hij zich onder
doktersbehandeling moest stellen. Ook richtten de mannen vernielingen aan, bedreigden de gedupeerde en namen onder andere zijn portemonnee weg. De politie nam aangifte op van de man.
De politie nam verklaringen op van meerdere getuigen.
Dinsdag werden de twee 26-jarige verdachten uit Breda aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor diefstal met geweld

BREDA: Personeel van een supermarkt in de Cypresstraat zag
maandagmiddag hoe een man winkelwaar in zijn jaszak stopte en de winkel zonder af te rekenen wilde verlaten. De man werd aangesproken en verzette zich direct. Hierbij viel hij tot tweemaal toe de
beveiliger van de supermarkt aan. De politie nam de verdachte mee. Bij fouillering bleek hij in bezit van een busje pepperspray. Dit is in beslag genomen. Ook de twee potjes saus die hij had geprobeerd weg te nemen zijn in beslag genomen en werden geretourneerd aan de
gedupeerde. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij had geprobeerde de winkelwaren weg te nemen uit geldgebrek. Hij ontkende de beveiliger te hebben aangevallen. Wel verklaarde hij zelf hardhandig te zijn behandeld en had hierdoor blauwe plekken.
De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-03-2010 16:53 | © Regio Midden en West Brabant |