Sueli Brodin verkozen tot Expat van het Jaar

23/03/2010 17:30

Nyenrode Business Universiteit

Amsterdam/Breukelen/Den Haag, 23 maart 2010 - Vandaag is Sueli Brodin verkozen tot Expat van het Jaar 2010. Aan de titel is een Nyenrode Scholarship verbonden ter waarde van EUR 10.000,-. Zowel het het publiek als de jury waren unaniem in haar oordeel. De handelsonderneming Optiver is uitgeroepen tot beste Expat Werkgever van het Jaar en de non-profit expatriate organisatie Access is verkozen tot Expat Dienstverlener van het Jaar.

Publiek kon via de website www.expatoftheyear.nl stemmen op diegene die in hun ogen een groot voorbeeld is voor en een ambassadeur is van de internationale expatgemeenschap in Nederland. De jury heeft de titel aan Sueli Brodin toegekend vanwege de grote toewijding die zij toont richting zowel de expatgemeenschap als de Nederlandse gemeenschap en haar unieke talent om bruggen tussen deze twee werelden te slaan. De handelsonderneming Optiver blinkt volgens de jury uit in haar mensgerichte benadering van expats en internationale werknemers. Access is uitgekozen door de jury vanwege haar belangeloze en continue inzet voor de expat gemeenschap. Het volledige juryrapport is te lezen op de website www.expatoftheyear.nl.

De jury van de Expat van het Jaar verkiezing bestaat uit dr.mr. Désirée van Gorp, Directeur Nyenrode International Department (voorzitter); Robert Martijnse, Director & Partner van Kilpatrick Executive Search (voormalig regionaal directeur voor Philips in Azië en Italië); Girish P. Ramachandran, Chief Strategy Officer van Tata Consultancy Services (voormalig CEO TCS Europe); mw. Julie E. Ruterbories, Amerikaans Consul-Generaal; en Serv Wiemers, Hoofd Investeringsklimaat van het Netherlands Foreign Investment Agency. De verkiezing van de Expat van het Jaar is een initiatief van werving en selectiebureau voor internationaal personeel Undutchables, nieuwssite en dienstverlener Expatica, het Netherlands Foreign Investment Agency (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) en de Nyenrode Business Universiteit.

Expats in Nederland

In Nederland zijn naar schatting zo'n 150.000 expatriates actief. Expats kunnen omschreven worden als (meestal hoogopgeleide) werknemers met een niet-Nederlandse nationaliteit die in Nederland werkzaam zijn. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse en de wereldeconomie, reden voor de initiatiefnemers om de Expat Award in het leven te roepen.

EINDE BERICHT





http://www.nyenrode.nl

http://www.nyenrode.nl