Gemeente Uithoorn

Provincie steunt vrijwilligerswerk

23 maart 2010
De provincie Noord-Holland verleent subsidie voor het werven en behouden van mensen voor vrijwilligerswerk. Daarnaast ondersteunt de provincie kwaliteitsverbetering en professionalisering van vrijwilligersorganisaties.

Voor beide onderdelen zijn er twee regelingen vrijwilligerswerk: op het gebied van cultuur, cultuurhistorie en lokale media en op het gebied van sport, zorg en welzijn. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 1 april tot en met 30 september 2010. Voor beide regelingen geldt verlening op basis van volgorde van binnenkomst.

Vrijwilligers zijn belangrijk voor de Noord-Hollandse samenleving.

Vooral de kleinere instellingen in Noord-Holland zijn in grote mate afhankelijk van vrijwilligers. Het blijkt steeds moeilijker om goede vrijwilligers te vinden en dit heeft gevolgen voor de continuïteit en kwaliteit van organisaties. De provincie zet zich daarom in voor het versterken van vrijwilligersorganisaties. Investeren in de ontwikkeling betekent dan ook investeren in de ontwikkeling van vrijwilligers. In totaal is EUR 110.000 beschikbaar voor cultuur, cultuurhistorie, lokale media en EUR 270.000 voor sport, zorg en welzijn.

Meer weten?

Meer informatie over de regelingen en de criteria staat op www.noord-holland.nl onder: digitaal loket / subsidies / actuele subsidies. De uitvoeringsregelingen openen op 1 april 2010 en sluiten op 30 september 2010.
^