Gemeente Nijkerk


Naar een schone leefomgeving Paasbos

Gemeente Nijkerk wil samen met de inwoners van de wijk Paasbos toe naar een schoon Paasbos. Bij de retourette achter winkelcentrum Paasbos wordt met grote regelmaat afval illegaal naast de containers gestort. Dit tot ergernis van de omwonenden en de gemeente. Daarom staan er vanaf 29 maart een aantal acties op stapel om een schone leefomgeving te realiseren.

De inwoners van de wijk Paasbos ontvangen Schoon paasbos op korte termijn een brief van de gemeente,
met een uitleg van de initiatieven. Wethouder Henk Lambooij benadrukt de positieve insteek: Het merendeel van de inwoners biedt het afval gelukkig goed aan. Natuurlijk beschuldigt de gemeente Nijkerk hen niet. Helaas zijn er ook inwoners die afval illegaal storten en daar gaat de gemeente wat aan doen.

Toezicht en handhaving bij retourette
Vanaf 29 maart tot en met 25 juni gaan de toezichthouders van de gemeente dagelijks op verschillende tijden controleren bij de retourette. Bij het verkeerd aanbieden van afval worden de persoonsgegevens van de overtreder genoteerd. Bij een tweede constatering vindt er nogmaals een waarschuwing plaats, met de mededeling dat bij een derde constatering een proces verbaal volgt.

Na afloop van de actieperiode vindt er een evaluatie plaats. De uitkomsten en eventuele vervolgstappen communiceert de gemeente met de inwoners.