Gemeente Hellevoetsluis


Bijna half miljoen euro voor beter milieu in basisscholen

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met een investering van bijna een half miljoen euro om het binnenklimaat van basisscholen te verbeteren en om energiebesparende maatregelen te treffen. Hiervoor wordt een voorstel richting de gemeenteraad ingediend.

Het bedrag van EUR 477.258,- hoeft niet in zijn geheel door de gemeente Hellevoetsluis te worden betaald. Het plan van aanpak, dat samen met de schoolbesturen is opgesteld, heeft tot de toekenning van de maximale subsidie door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen geleid. In ieder geval krijgt de gemeente EUR 224.000,- aan subsidie. Als op 1 mei blijkt dat het geld van deze impulsregeling nog niet op is bij het ministerie, kan de gemeente nog een bedrag van zo'n EUR 56.000,- tegemoet zien. De rest van het bedrag zal grotendeels door de gemeente moeten worden geïnvesteerd. De schoolbesturen leveren ook een financiële bijdrage.

Het plan van aanpak dat is ingediend om de subsidie bij het Rijk aan te vragen bestaat uit verschillende maatregelen om het binnenklimaat van schoolgebouwen te verbeteren en om energiebesparende maatregelen te treffen.
Het gaat hierbij om:

- het aanbrengen van dubbelglas met ventilatieroosters in 12 schoolgebouwen

- het aanbrengen van C02-meters in alle lokalen van 16 schoolgebouwen

- het aanbrengen van energiezuinige verlichting in 9 schoolgebouwen

- het aanbrengen van dakisolatie op 2 schoolgebouwen

03/23/2010