Gemeente Woudrichem

advies informateur: onderzoek coalitie CDA, Gemeentebelangen en VVD

Na overlegronden tussen informateur prof. dr. Essers en de verschillende Woudrichemse politieke partijen, heeft de heer Essers een advies uitgebracht voor coalitievorming voor de komende bestuursperiode.

Â

Essers adviseert de huidige coalitie voort te zetten. De huidige coalitie heeft in de afgelopen periode goed samengewerkt. Uit de gesprekken is gebleken dat er vertrouwen is tussen de huidige coalitiepartijen en enthousiasme om de samenwerking te continueren. De huidige samenwerking biedt zijns inziens ook de meeste kansen om de moeilijke financiële periode die voor ons ligt het hoofd te bieden en de ingezette projecten tot een goed einde te brengen. Hij concludeert dat het verstandig is om de formatie te richten op het voortzetten van de huidige coalitie en als dit niet tot resultaat leidt alternatieven te onderzoeken. Hieronder kunt u het advies van de heer Essers downloaden.Â

Â

Het advies wordt opgevolgd en de formateur (Renze Bergsma, CDA) gaat nu een coalitie tussen CDA, Gemeentebelangen en VVD verder onderzoeken.

Â

Te downloaden:

* Advies informateur, 23 mrt 2010.pdf (25,79 KB)

Zie het origineel