IJssellandziekenhuis

23 March 2010

Heerlijk snuffelen op de open dag in het ziekenhuis

Zaterdag 20 maart vond de landelijke open dag van de ziekenhuizen plaats tijdens de Dag van de Zorg. Landelijk hebben 200.000 bezoekers in een ziekenhuis rondgekeken.

In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel namen ca. 2200 mensen een kijkje en hebben totaal 812 bezoekers een rondleiding gevolgd. Op verschillende afdelingen kon de bezoeker op eigen tempo rondkijken. De sfeer was gemoedelijk, zowel bezoekers als medewerkers hadden het goed naar hun zin, bezoekers waren zeer geïnteresseerd.

Op 20 maart stond rond 9.45 uur al een lange rij van belangstellenden om zich in te schrijven voor een rondleiding. Sommige bezoekers schreven zich meteen in voor 3 rondleidingen. In de middag zijn extra rondleidingen voor de operatiekamers toegevoegd, voor deze rondleiding was de meeste belangstelling. Ook de burgemeester van Capelle aan den IJssel, Frank Koen, volgde de rondleiding op de operatiekamers.

Bij de rook-stop-polikliniek gooiden Jan Klaassen en zijn Katrijn in de poppenkast met sigaretten naar elkaar. Op de polikliniek kindergeneeskunde konden ouders een korte workshop reanimatie bij kinderen volgen. De kinderen zelf waren vooral geïnteresseerd in de brandweerwagen en de ambulance; ze konden zich laten schminken en tenslotte nog met de pols in het gips. Kinderen kunnen nog tot 29 maart meedoen aan de kleurwedstrijd op www.ysl.nl.

Medewerkers en bezoekers kijken vooral terug op een leuke en sfeervolle dag zonder incidenten.

---