Ingezonden persbericht


Persbericht

Persbericht, Nuenen, 20 januari 2010

Nieuw Event 'de toekomst van e-reading', met keynotes van Google, Liquavista en e-readers.nl

Op 23 maart a.s. vindt op de High Tech Campus in Eindhoven het Benelux e-reading Event plaats. Een nieuw event, volledig gericht op de snelgroeiende en beloftevolle toepassingen van e-reading platformen, zoals e-readers, netbooks, tablet pc's, en smartphones.

Gedreven door technologische ontwikkelingen en veranderingen in consumentengedrag zal e-reader / e-reading snel een positie verwerven op de markt. Na de razendsnelle marktacceptatie in de VS zal ook in Europa een revolutie ontketend worden in:
* de analoge papieren wereld: de gevestigde partijen betrokken bij papieren uitgaven en documenten. Zij worden geconfronteerd met nieuwe businessmodellen, nieuwe technologie en andere processen.
* de digitale wereld waar partijen als Google, software ontwikkelaars, operators van mobiele netwerken, fabrikanten, systemintegrators maar ook distributie en retail. Spelers in deze wereld hebben veelal geen ervaring met papieren uitgaven en documenten, maar zien wel kansen voor het digitale boek of document. Uitgevers en contentproviders zijn nu onzeker wat ze met e-reading moeten gaan doen. Kannibaliseren e-books op papieren uitgaven, of vormen zij nieuwe kansen? Wat valt er te leren van de muziekindustrie, die ook jaren geleden heeft onder het 'digitale juk', maar daar nu eindelijk uitkomt.

Seminar Omdat e-reading grote impact zal hebben op zowel de consumenten- als de zakelijke markt, worden deze twee marktgebieden tijdens het seminar door gerenommeerde sprekers voor u in perspectief geplaatst.

Keynote sprekers komen van Google over publishing in the cloud, Liquavista over e-reading en kleurenschermen en e-readers.nl over de toekomst van e-reading. Voor de consumentenmarkt zullen sprekers komen van GfK Benelux, Pinion, NDC | VBK, Libris / Blz., bol.com, Vereniging van Schrijvers en Vertalers, ICTRecht en Luisterrijk. Voor de zakelijke markt zullen sprekers komen van GEA Consultancy, Hogeschool van Amsterdam, Commbizz, Screens & Pages, van Duuren Media, Daidaolos. Cases uit de educatieve markt, fincanciële markt en juridische markt komen aan de orde. Bovendien zullen de eerste resultaten van een vergelijkend onderzoek onder studenten (Hogeschool van Amsterdam) op het gebied van gebruik van e-reading applicaties versus het boek bekend gemaakt worden.

Beurs Op de beursvloer kunt u zien welke diensten en producten er op de markt zijn om e-reading mogelijk te maken; content, hardware, systemintegrators, conversiehuizen etc.

Awards Één van de vele hoogtepunten van het event zal de Awards uitreiking zijn. Tijdens het seminar zullen de volgende vijf awards toegekend worden:
* best verkochte e-book

* beste e-reader, stem hier
* beste consumenten e-reading applicatie, stem hier
* beste beste kranten / tijdschriften e-reading applicatie, stem hier
* meest innovatieve B2B e-reading applicatie, meld uw applicatie aan.

Doelgroep
Het e-reading event is gericht op uitgevers, distributeurs, boekhandel, IT/Telecom/CE retail en e-tail, leveranciers / vendors hardware, operators / internet service providers, systemintegrators, value added resellers, documentmanagers, content aggregators, consultants, overheid en professionele gebruikers (onderwijs, corporate organisaties, gezondheidszorg etc.)

Naast founding partner Jakajima is GEA Consultancy een belangrijke partner van dit event. Voor de waardevolle mediaondersteuning zullen Boekblad, ereaders.nl, CMBO, Vakblad, autoConnect en ConneXie garant staan.

Voor meer informatie over het event en aanmelden: www.ereadingevent.nl

----------