Ingezonden persbericht



---


-----------------------
3 maart 2010

Nieuw Land toont schilderijen Gerda Hofman

Lelystad - Met de tentoonstelling "Nederlandse Landschappen. Gerda Hofman" toont Nieuw Land van 23 maart tot en met 19 september 2010 schilderijen van Gerda Hofman. De werken laten Hofmans verbeelding van het typische Nederlandse polderlandschap zien.

Gerda Hofman is in 1967 afgestudeerd aan de AKI te Enschede. Als bewoner van de woon- en werkruimte voor beeldende kunstenaars 'De Emmanuelshuizen' in Zwolle' participeerde ze in verschillende tentoonstellingen in Nederland. Ook was ze vertegenwoordigd in diverse reizende tentoonstellingen van 'De Nederlandse Kunststichting'. Tot 1986 heeft ze meerdere muurschilderingen en monumentale versieringen gemaakt, onder andere voor scholen, in opdracht van de gemeenten Enschede, Hengelo en Zwolle.

Haar vroege werk is veelal abstract, maar er doken toen al concrete vormen als huizen en schuren op. Abstracties werden landschappen, lijkend op Nederlandse landschappen. Haar werk is opgebouwd uit veel dunne lagen verf om een intense en levendige toon en kleur te bereiken. Werk van haar is aangekocht door het Rijk, de Gemeente Enschede en particulieren.

Bij de tentoonstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de schoolvakanties en bijzondere (feest)dagen. Een educatief programma leert kinderen daarnaast door de ogen van Gerda Hofman naar kunst te kijken.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie en het actuele activiteitenaanbod.



Ingezonden persbericht