Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 22 maart 2010

Verkiezing Supermarkt van het Jaar 2010

De vakbladen Distrifood en Foodmagazine organiseren in samenwerking met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) voor de zeventiende keer de verkiezing '(Buurt)Supermarkt van het Jaar'. In het Regardz Event Center Hart van Holland in Nijkerk worden dinsdag 23 maart de twee winnaars bekendgemaakt.

De titel Beste Supermarkt is van groot belang voor de Nederlandse supermarktsector. Ondernemerschap, personeelsbeleid, klantvriendelijkheid en locale marketing; het zijn allemaal onderwerpen die in deze twee-jaarlijkse verkiezing een grote rol spelen.

Voor deze verkiezing hebben 150 supermarktondernemers zich ingeschreven. De deelnemende winkels zijn beoordeeld door consumenten uit hun directe omgeving en vervolgens door groepen consumenten die in 12 bussen door het land trokken. Daarna zijn alle winkels ook nog door een deskundige jury minstens eenmaal bezocht. Dat heeft geresulteerd in zestien genomineerden voor de titel Supermarkt van het Jaar en in vijf kandidaten voor de titel Buurtsupermarkt van het Jaar. Alle kandidaten zijn de afgelopen weken (deels onaangekondigd) bezocht door zowel een vakjury als een topjury.

Bekendmaking winnaars
De winnaar van de titel Supermarkt van het Jaar en de titel Buurtsupermarkt van het Jaar worden bekendgemaakt tijdens een groot finalefeest. Het is de afsluiting van een spannende strijd. Voor de winnaars is er een trofee en een cheque ter waarde van 1500 euro.

Alle genomineerde supermarkten zijn uitgenodigd voor het grote finalefeest. Vele honderden supermarktmedewerkers verzamelen zich op dinsdag 23 maart in het Regardz Event Center Hart van Holland om te horen wie er met de hoogste eer gaat strijken. De presentatie is in handen van Hans Kraaij jr, 3 FM DJ Gerard Ekdom zal garant staan voor een feestelijke sfeer en ook artiest René Becker is van de partij.

De finalebijeenkomst begint om 14.00 uur. Om 16.30 uur zijn de namen van de winnaars bekend en begint het grote finalefeest.

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars waren Albert Heijn De Jong in Boxtel (2008), Super de Boer Van Dam in Hilversum (2006) en Hoogvliet in Woudenberg (2004).

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht