De Doelen Concertgebouw

DI 23 MRT '10 | ROTTERDAMSE SCHOUWBURG | 20.15

ROTTERDAMSE SCHOUWBURG : Andrea Leine en Harijono Roebana

172 SUGGESTIES AAN EEN LICHAAM

Andrea Leine & Harijono Roebana en 48nord

-
Andrea Leine en Harijono Roebana - choreografie
Tim Persent, Swantje Schäuble, Heather Ware, Reut Gez-Wang, Ederson Rodrigues Xavier en Erik Bos - dans 48nord: Siegfried Rössert - contrabas en basgitaar Ulrich Müller - gitaar
Ascon de Nijs - vormgeving
Paul van Laak - lichtontwerp

-
Componisten Siegfried Rössert en Ulrich Müller bewegen zich op het snijvlak tussen gecomponeerde muziek en improvisatie. Dat leidt tot een spannende ontmoeting tussen de dansers van Leine en Roebana en de muzikanten van 48Nord.

Denken en dansen zijn één voor Andrea Leine en Harijono Roebana; dans is het medium waarmee zij hun ideeën over de wereld gestalte geven. Maar wat gebeurt er wanneer de verbinding tussen hersenen en lichaam verbroken wordt? LeineRoebana maakte hier een aangrijpende en persoonlijke voorstelling over met muziek van het Duitse componistenduo 48nord. 172 Suggesties aan een lichaam bevat een ontelbaar aantal bewegingen, gedachten en tegenstellingen: tussen lichaam en geest, denken en doen. Of het nu een zoekende eerste stap is of een ontregelende sprong, elke beweging is spannend en oprecht. Dit mondt uit in een fysieke en complexe choreografie, waarin taal en muziek prominent aanwezig zijn.

48nord
Voor hun nieuwe werk kozen Andrea Leine en Harijono Roebana voor het componistenduo 48nord uit München, bestaand uit Siegfried Rössert (contrabas, basgitaar) en Ulrich Müller (gitaar). 48nord beweegt zich op de grenzen van pop en jazz, van improvisatie en compositie, van akoestische en elektronische muziek. Rössert en Müller geven concerten in wisselende samenstellingen en werken met kunstenaars uit andere disciplines zoals beeldende kunst, theater, dans en ballet. Eerder werkte 48nord samen met Jacopo Godani, die choreografieën maakte voor onder meer het Nederlands Dans Theater, Cedar Lake Dance Company in New York, de Opera van Toulouse en het Bayerisches Staatsballett. Daarnaast geeft 48nord concerten door heel Europa en de Verenigde Staten.