Buma/Stemra

Hein van der Ree benoemd tot directievoorzitter Buma/Stemra

22-3-2010

22 maart 2010 / Hoofddorp - Buma/Stemra heeft vandaag bekend gemaakt dat zij Hein van der Ree benoemt voor de functies van statutair directeur en directievoorzitter. Cees van Rij, huidig directeur Juridische Zaken, is benoemd tot mede statutair directeur en vice voorzitter van de directie. Hein van der Ree treedt per 1 mei 2010 in dienst bij Buma/Stemra.
Tijdens de extra ingelaste Algemene Ledenvergadering vandaag is Hein van der Ree door middel van stemmen van leden verkozen tot statutair directeur en directievoorzitter. Cees van Rij is verkozen tot mede statutair directeur en vice voorzitter van de directie. Hein van der Ree: "Ik ben zeer ingenomen dat de Algemene Ledenvergadering heeft ingestemd met mijn aanstelling. Ik heb enorm veel zin om mij in te zetten voor de belangen van Buma/Stemra's 18.000 aangesloten componisten, tekstdichters en uitgevers. Er gebeurt momenteel veel in de wereld van het auteursrecht en we staan aan de vooravond van veranderingen. Met de komst van internet en de creativiteit waarmee muziek op het web wordt aangeboden, zie ik het als een uitdaging om de belangen van creatieve schrijvers en componisten ook in deze digitale wereld optimaal te behartigen." Cees van Rij: "Ik ben erg enthousiast over mijn benoeming. Het auteursrecht krijgt momenteel veel aandacht en wordt in de Nederlandse politiek alsook de EU onder de loep genomen. Buma/Stemra volgt de ontwikkelingen nauwgezet en zal anticiperen op besluiten en veranderingen met het belang van onze aangeslotenen voorop."

Sinds 1995 is Hein van der Ree (56) directeur van Epitaph Europe B.V. Hij heeft daarnaast functies bekleed bij onder meer Hollywood Records International, Phonogram Records UK en Island Music Publishing UK. Ook heeft Van der Ree als bestuurslid van Merlin en Impala, vertegenwoordigers van de grote independent muziekproducenten, aanzienlijke ervaring in belangenbehartiging van muziekrechthebbenden.

Bestuursvoorzitter Konrad Boehmer: " Wij zijn zeer ingenomen dat Hein van der Ree deze belangrijke taak bij Buma/Stemra op zich neemt. Van der Ree heeft brede ervaring in de muziekindustrie en in belangenbehartiging. Wij zien in hem een voortreffelijk nieuwe directievoorzitter voor Buma/Stemra. Wij zijn tevens enthousiast over de benoeming van Cees van Rij in zijn nieuwe functie." Het bestuur wil de huidige directievoorzitter Cees Vervoord bedanken voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie Buma/Stemra de afgelopen 15 jaar. Op feestelijke wijze neemt Cees Vervoord op 21 juni afscheid.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Naast onze kernactiviteiten stimuleren wij nieuw talent door het organiseren van showcases, masterclasses en de jaarlijkse liedjeswedstrijd het Dutch Writers Camp. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur. Meer informatie: www.bumastemra.nl

Contactinformatie voor de pers: