Vastelastenbond: Tanken wordt duurder energie niet

23/03/2010 08:01

Vastelastenbond

De huidige crisistijd brengt voordelen met zich mee. Op het gebied van energie is dit het moment om uw slag te slaan. De olieprijs stijgt alweer gestaag, maar de energieprijs staat op een historisch dieptepunt. Karien Horsten van Vereniging de Vastelastenbond legt uit waar het belangrijkste voordeel ligt.

Brandstof

Een voordeel van de crisis is, volgens Horsten, de besparing op brandstofkosten: "Brandstofprijzen hebben, sinds het begin van de crisis, een daling van 30% doorgemaakt. Inmiddels zijn de brandstofprijzen weer langzaam op hun retour. We betalen echter nog steeds minder dan we voor de crisis deden. Rijdt u meer dan 25.000 km per jaar? Dan heeft u dit, volgens het onderzoek van de Vastelastenbond, circa 225 euro. bespaard."

Energie

Energieprijzen zijn de afgelopen anderhalf jaar fors gedaald. Horsten legt uit: "Betaalde u voor de crisis circa 44 eurocent per m3 gas, betaalt u nu circa 0,30 eurocent." In tegenstelling tot brandstofkosten kunt u volgens Horsten op uw energiekosten blijven besparen: "Afgelopen maand bereikte de energieprijzen hun laagste punt. Zet uw energietarieven snel voor meerdere jaren vast voordat de prijzen weer stijgen. U behoudt dan het huidige 'crisis-voordeel' én het kost veel minder inspanning dan een brandstoftank met bezine in uw achtertuin te plaatsen."





http://www.vastelastenbond.nl/