Ingezonden persbericht


SANDISK HEEFT PRIMEUR MET LEVERING 32 GIGABYTE MICROSDHC KAART

Consumenten ontdekken echte mogelijkheden van smartphones dankzij hoogste-capaciteit geheugenkaart voor mobiele telefoons

Amsterdam, 23 maart 2010 - SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), de wereldwijde marktleider op het gebied van flashgeheugenkaarten, kondigt vandaag aan dat is gestart met de levering van 's werelds hoogste-capaciteit verwisselbare geheugenkaart voor mobiele telefoons - de 32 gigabyte (GB)1 SanDisk microSDHC(TM) kaart. De nieuwe microSDHC-kaart biedt consumenten ongeëvenaarde vrijheid en flexibiliteit bij het opslaan, verzenden en genieten van digitale content.

'Vanwege de grote hoeveelheden foto's, video's en muziek die consumenten creëren en met zich meedragen, is een hoge-capaciteit geheugenkaart een essentieel onderdeel voor elke moderne smartphone,' zegt Sanjay Mehrotra, SanDisks president en chief operating officer. 'Dit is de hoogste-capaciteit kaart in zijn soort, en wij zijn zeer verheugd om de eerste te zijn die zo'n geavanceerd product kan leveren. Dit betekent wederom een belangrijke primeur in onze innovatieve geschiedenis in de flashgeheugenindustrie.'

Smartphones hebben zich ontwikkeld tot toestellen die veel meer kunnen dan een eenvoudig telefoongesprek. Ze dienen als mobiele kantoren, muziekspelers, bioscopen, camera's, videorecorders, GPS-apparaten en bieden toegang tot mobiel internet. De zeer veelzijdige 32GB SanDisk microSDHC-kaart levert onmiddellijke geheugenuitbreiding die consumenten laat profiteren van de opslagintensieve functies van hun geavanceerde toestellen. De 32GB SanDisk microSDHC-kaart kan bijvoorbeeld genoeg muziek opslaan om 35 keer heen en weer te vliegen tussen San Francisco en New York zonder hetzelfde nummer voorbij te horen komen.

De 32GB SanDisk microSDHC-kaart is per direct beschikbaar via SanDisk.com U.S. en zal in de Benelux binnen twee weken beschikbaar zijn via de lokale SanDisk websites. Wereldwijde beschikbaarheid via de detailhandel volgt komende maand. De nieuwe kaart wordt geleverd met een 5-jarige beperkte garantie en heeft een winkeladviesprijs van ¤153.99.

De 32GB SanDisk microSDHC-kaart biedt mobiele netwerkoperators (MNO's) en toestelfabrikanten (OEM's) de gelegenheid om hun abonnees van voldoende opslagruimte te voorzien, om zich te kunnen meten met de huidige marktleidende smartphones. Door SanDisks nieuwe kaart met een telefoon te bundelen, beschikken consumenten over hoge-capaciteit mobiele opslag in een handig formaat. SanDisk microSDHC-kaarten zijn tevens beschikbaar in capaciteiten van 2, 4, 8 en 16GB. Deze worden al in grote aantallen geleverd.

De massaproductie van de nieuwe kaarten is gebaseerd op SanDisks marktleidende, derde-generatie 32nm X3 (3-bit-per-cell) technologie. Dit maakt een capaciteit van 32GB mogelijk in een dergelijke kleine 'form factor'. De succesvolle ontwikkeling en brede distributie in de afgelopen jaren van veel X3-gebaseerde producten via OEM en detailhandelskanalen demonstreert zowel de volwassenheid van de technologie als SanDisks vermogen om deze snel op de markt te brengen.

SanDisk microSDHC-kaarten voldoen aan de strenge kwaliteitsverwachtingen van toonaangevende toestelfabrikanten en MNO's, waarvoor SanDisk de eerste bestellingen al mocht noteren. Om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van OEM-klanten, is de 32GB SanDisk microSDHC-kaart beschikbaar in een keur aan kaart- en adapterconfiguraties. Daarnaast bestaat de optie om vooraf eigen software op maat op de kaart te zetten.

Over SanDisk
SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten - van onderzoek, fabricage en producctontwerp tot consumentenmerken en detailhandeldistributie. De productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten voor mobiele telefoons, digitale camera's en camcorders; digitale audio-/video-spelers; USB-flashstations voor de particuliere en zakelijke markt; geïntegreerd geheugen voor draagbare apparaten en vaste stations voor computers. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. 1 1 gigabyte = 1 miljard bytes

SanDisk product- en executive-foto's zijn te downloaden via: http://www.sandisk.com/corporate/media.asp
SanDisks website/homepage-adres: http://www.sandisk.com

(c) 2010 SanDisk Corporation. Alle rechten voorbehouden. SanDisk en het SanDisk-logo zijn handelsmerken van SanDisk Corporation, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Het microSDHC-merk en -logo zijn handelsmerken van SD-3CC LLC. Overige hierboven genoemde merknamen zijn louter voor identificatiedoeleinden en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke houder(s).

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen, waaronder verwachtingen over de introductie van nieuwe producten, toepassingen, prijsverlagingen, markten en klanten die zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en derhalve een zeker risico en zekere onzekerheid inhouden omtrent de realisatie van die verwachtingen. Risicofactoren voor het niet uitkomen van deze verwachtingen zijn onder andere: de vraag naar onze producten zou langzamer kunnen groeien dan verwacht, of de producten zouden langzamer in nieuwe markten kunnen worden geaccepteerd dan wij hadden geanticipeerd, of wij zijn niet in de positie om de kosten van flashgeheugen te verlagen, of andere risico's die met een zekere regelmaat worden vermeld in de rapporten van onze Securities and Exchange Commission, waaronder maar niet beperkt tot Form 10-K en onze kwartaalrapporten over Form 10-Q. We hebben niet de intentie de informatie in dit persbericht later aan te passen.

Voor meer informatie of beeld materiaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:


Ingezonden persbericht