Provincie Friesland


---
File: 844b3f.gif





---

PERSBERICHT

Nummer: 073 AH
Datum: 23 maart 2010

Gebiedsontwikkeling N381 van start
Het gebied rond de N381 wordt de komende jaren aangepakt. Door de aanleg en reconstructie van de N381 gaat de omgeving van de N381 ook veranderen. Hier gaat een Gebiedscommissie onder leiding van mevrouw T. Bijstra mee aan de slag. De Gebiedscommissie N381 heeft de opdracht om alle wensen en ideeën in het gebied rondom de weg te inventariseren. Om vervolgens te kijken of ze kunnen worden uitgevoerd en hoeveel geld hiervoor nodig is.

Op maandag 22 maart 2010 is de Gebiedscommissie N381 geïnstalleerd door gedeputeerde Hans Konst. "Het is belangrijk dat de commissie bestaat uit vertegenwoordigers uit het gebied. Zij zijn enorm betrokken bij hun eigen omgeving en kunnen de wensen uit de streek het beste in beeld brengen." Tine Bijstra, de voorzitter van de Gebiedscommissie N381, sloot de bijeenkomst af en gaf aan tevreden te zijn met deze extra kans voor het gebied en sprak haar vertrouwen uit in de commissie. De gedeputeerde benadrukte in zijn openingswoord het belang van de gebiedsgerichte aanpak. "We hebben hier de kans om niet alleen een weg aan te pakken maar daarbij ook het hele omliggende gebied."

De Gebiedscommissie N381
De commissie heeft als doel om het gebied, in het traject van de opwaardering en aanleg van de N381, mooier, beter bruikbaar en gereed voor de toekomst achter te laten. De Gebiedscommissie bestaat naast mevrouw T. Bijstra (voorzitter) uit; de heer P. Bouma (Gemeente Ooststellingwerf); de heer W. Kooistra (Gemeente Opsterland); de heer R. de Jong; (Wetterskip Fryslân); de heer H. Biemold (VVN/ANWB); de heer J. Bakker en mevrouw L. Siegersma (Dorpsbelangen); de heren D. Huitema en R. Kreetz (Landschap, natuur, cultuurhistorie, archeologie); de heren G. Smeenk en T. Bouma (Landbouw); de heer J.W. Russchen (Recreatie).


---- --