Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 maart 2010

Dagblad Trouw vernieuwd

Vanaf vandaag is Trouw vernieuwd: de krant is uitgebreid met herkenbare themapagina's, de indeling is aangepast en de voorpagina heeft een ander aanzien gekregen. De aanpassingen zijn doorgevoerd na uitvoerig onderzoek onder de lezers. Onaangetast blijft de huidige, succesvolle formule met de nieuwskrant en het dagelijkse katern De Verdieping, het hoogst gewaardeerde krantenkatern in Nederland.

In De Verdieping wordt naast de vertrouwde, verdiepende verhalen, dagelijks aandacht besteed aan de thema's religie & filosofie, duurzaamheid & natuur en cultuur & media. Bovendien komen tenminste één keer per week de thema's onderwijs & opvoeding en gezondheid & zorg aan bod; stuk voor stuk thema's die belangrijk zijn voor Trouw en haar lezers. De speciale themapagina's bevatten een mengeling van achtergrondverhalen, service-informatie en debat en moeten de lezer sneller de weg wijzen naar informatie die voor hem interessant is.

De nieuwskrant wordt voortaan afgesloten met de opinierubriek Podium. In de Verdieping krijgt het weerbericht meer ruimte en er komt een dagelijkse taalrubriek.

"We hebben deze verbeteringen doorgevoerd om de krant aantrekkelijker te maken en ook toegankelijker voor nieuwe lezers," zegt Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw.

Trouw is het multimediale informatieplatform voor HBO+ consumenten met idealen, de Cultureel Creatieven. Bewuste en betrokken burgers die graag een bijdrage willen leveren aan een betere, gezonde en duurzame wereld. Deze groeiende en gewilde doelgroep herkent zich in de speerpunten van Trouw: religie & filosofie, duurzaamheid & natuur en cultuur & media, onderwijs en gezondheid.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht