Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Verbouw winkelcentrum Zaailand breidt uit

De renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden aan winkelcentrum Zaailand verlopen voorspoedig. Naast de intensieve verbouwing aan de zijde van het Wilhelminaplein is het nu tijd voor de uitbreiding aan de kant van de Wirdumerdijk. Deze week wordt een begin gemaakt met de werkzaamheden die uiteindelijk zo'n 3000 m2 extra winkelruimte oplevert. Tijdens de bouw blijft het winkelcentrum uiteraard gewoon open voor het winkelend publiek.

Momenteel vinden de werkzaamheden plaats aan de buitenkant van het winkelcentrum. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de voorbereiding van de volgende bouwfase. Zo start op 6 april ook de interne renovatie van het winkelcentrum. Begin maart is een begin gemaakt met de voorbereiding van de nieuwbouw aan de zijde van het Mercuriusplein. Binnenkort start de bouwcombinatie Van Wijnen-Heijmans met het slaan van damwanden op deze locatie.

Het vernieuwde winkelcentrum Zaailand krijgt nieuwe, grotere en moderne winkels. Zo hebben onder andere modeketen The Sting en de Xenos een grote winkel gehuurd. Het huidige winkelcentrum wordt uitgebreid met circa 3000 m², waardoor het straks beschikt over ruim 9.000 m² winkelvloeroppervlak. Vanuit de nieuwe parkeergarage blijft er een directe toegang tot het winkelcentrum Zaailand. Met de verwijdering van de steigers aan het Ruiterskwartier medio maart krijgen bezoekers een goed beeld van de nieuwe aanblik van het winkelcentrum.

Syntrus Achmea Vastgoed B.V. is namens de Stichting Bedrijfspensioenfonds van de Metalektro opdrachtgever voor de renovatie en uitbreiding. Het huidige winkelcentrum Zaailand wordt beheerd door Hoekstra Vastgoedbeheer. WPM Planontwikkeling is verantwoordelijk voor de verhuur van de commerciële ruimten en begeleid namens de eigenares het bouwproces.

In 2012 kent iedereen het nieuwe Zaailand als een levendig plein met winkels, terrassen, moderne appartementen, en de nieuwbouw van het Fries Museum. Door de vernieuwde parkeergarage met 100 extra plaatsen uit te breiden tot ruim 700 plaatsen, wordt de bereikbaarheid van Leeuwarden verbeterd. Ook tijdens de bouw blijft het centrum goed bereikbaar; door het beschikbaar stellen van extra parkeerruimte zijn er ruim 4000 parkeerplaatsen rond het stadshart. Het winkelcentrum Zaailand en de winkels aan het Ruiterskwartier blijven gewoon open en ook goed bereikbaar. Tijdens de verbouw vinden er tal van festiviteiten plaats. Kijk voor meer informatie op www.nieuwzaailand.nl


---


Noot voor de redactie (