Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Alterian introduceert Content Manager Enterprise versie 5.9.5 Extra features voor betere toegankelijkheid en customer engagement

Hilversum, 23 maart 2010 - Alterian (LSE:ALN), leverancier van een geïntegreerd marketingplatform, lanceert versie 5.9.5 van Alterian Content Manager - Enterprise Edition. Deze versie biedt verschillende nieuwe features en technische verbeteringen. Alterian heeft Content Manager 5.9.5 ontwikkeld op basis van input van klanten, partners en marktonderzoek. Wereldwijd zetten ruim 500 klanten, waaronder WWE, AstraZeneca, Thomson Reuters, Lending Tree en Avis Alterian Content Manager in als hun CMS.

Organisaties profiteren met Content Manager Enterprise 5.9.5 van extra opties voor het bouwen van zeer relevante, toegankelijke websites die klantrelaties versterken en voldoen aan de wet- en regelgeving. Bovendien houden business users met deze nieuwe versie nog eenvoudiger de volledige controle over de online aanwezigheid van uw organisatie. Enkele nieuwe features voor zowel de desktopversie als de webgebaseerde interface zijn:


· Een geavanceerde accessibility checker die content toetst aan de nieuwste Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0). Deze richtlijnen maken inzichtelijk hoe webcontent toegankelijk te maken is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
· Verbeterde features voor het ordenen van gegevens in de redactie interface én op websites. Medewerkers kunnen zo de relevantie en volgorde van gepubliceerde content eenvoudiger beheren.
· Uitbreidingen in de redactie interface voor 'power-users'. Zij kunnen hierin nu specifieke taken uitvoeren zonder over te schakelen naar de beheerinterface.
· De webgebaseerde redactie interface is uitgebeid met nieuwe functies waaronder een grafische weergave van workflows, geavanceerde zoekfunctionaliteit en de mogelijkheid tot het instellen van toegangsrechten voor sub-websites.

Alterian heeft in deze nieuwe versie ook verbeteringen in Page Studio aangebracht. Met Page Studio kunnen gebruikers webpagina's ontwerpen op basis van vooraf ontwikkelde stukjes webfunctionaliteit ('componenten'). Dit vereist geen technische of HTML-kennis. Voorbeelden van deze componenten zijn Google Maps, inlogformulieren of een lijst met Twitterberichten. De nieuwe versie biedt nu ook een Page Studio-optie voor het automatisch genereren van configuratieformulieren voor componenten die specifieke parameters vereisen. Ook nieuw zijn de Undo & Redo-functionaliteit en Smart Cell Placement. Deze functionaliteit voorspelt waar gebruikers bepaalde componenten op de pagina willen plaatsen.

Versie 5.9.5 is uitgebracht als onderdeel van Alterian's CMS strategie die beoogt voorbij te gaan aan de mogelijkheden van hedendaagse CMS software. De volgende grote release, Alterian Content Manager v7, staat gepland voor de herfst van 2010. Versie 7 bundelt alle hoogwaardige features van de Alterian Content Manager Corporate en Enterprise Editions in één productreeks. David Eldridge, CEO van Alterian: "In de huidige snelgroeiende CMS-markt is het voor leveranciers lastig om hun CMS aan te laten sluiten bij de verwachtingen die in de markt leven. Alterian Content Manager versie 5.9.5 onderstreept dat wij ons onafgebroken inzetten om aan die verwachtingen tegemoet te komen, zodat organisaties kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving voor de toegankelijkheid van websites. Bovendien stellen we ze in staat om een waardevolle dialoog met hun doelgroepen op te bouwen die leidt tot hogere omzetten."

Alterian Content Manager 5.9.5 is per direct verkrijgbaar.

Kijk voor meer infomatie over Alterian Content Manager 5.9.5 en de Web Content Management visie van Alterian op: http://www.alterian-content-management.com/.




Ingezonden persbericht