Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht, 22 maart 2010

Elisabetta Cascino uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd beste ondernemingsplan Mini Academie Ondernemerschap voor kleurrijke vrouwen van Vrouw in Zaken.

Plan Italiaanse delicatessenzaak Ziti & Zitoni winnaar beste ondernemingsplan Vrouw in Zaken

Op maandag 22 maart heeft stichting Vrouw in Zaken met een daverende manifestatie bij Rabobank Nederland in Utrecht 1 jaar Mini Academie Ondernemerschap gevierd. De Utrechtse wethouder van Economische Zaken Floris de Gelder heeft de winnaar bekend gemaakt van het beste ondernemingsplan: Elisabetta Cascino met haar plan voor een Italiaanse delicatessenzaak Ziti & Zitoni.

De jury was unaniem van mening dat Elisabetta met haar goed doortimmerde ondernemingsplan een uitstekende prestatie heeft neergezet. 'Haar plan getuigt van gezonde ambitie en een goede voorbereiding', aldus juryvoorzitter Dirk Duijzer, directeur sectormanagement MKB, Rabobank Nederland. De dolgelukkige winnaar heeft een mooi prijzenpakket in ontvangst genomen, waaronder een cheque van de gemeente Utrecht. Een stevige steun in de rug voor Elisabetta die nog op zoek is naar een locatie in het centrum van Utrecht en zo snel mogelijk wil starten. De waardebonnen voor begeleiding door o.a. een accountant en een mentor kan ze goed gebruiken in de voorbereidingsfase van haar onderneming. Tijdens de manifestatie zijn ook publieksprijzen uitgereikt voor het beste interview en de beste presentatie. De publieksprijs voor de beste bedrijfspresentatie is uitgereikt aan Aytul Aydinhan, eigenaar van een Turks Buffet. De prijs voor het beste interview is uitgereikt aan Fabiola Perez Vega. Zij verkoopt lingerie uit Colombia via een webwinkel, Ellas lingerie.

In totaal 33 vrouwen met 11 verschillende nationaliteiten zijn in 2009 van start gegaan en hebben de Mini Academie Ondernemerschap afgerond. De deelnemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan zeer uiteenlopende ondernemingsplannen. Dat varieert van een speciale vrouwensportschool, een webontwerpbureau en de verkoop van speciale lingerie uit Colombia tot een agentschap van sieraden, het geven van kookworkshops en het aanbieden van coachingstrajecten voor jongeren en (etnische) vrouwen.

Alle inspanningen van Vrouw in Zaken zijn gericht op het stimuleren van ondernemerschap van vrouwen. De organisatie, opgezet door twee ondernemers, ziet zelfstandig ondernemerschap als een kansrijke manier om de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen te stimuleren en de diversiteit aan talent in Nederland volop te benutten. Ondernemerschap als instrument voor economische en sociale autonomie. Samen met partners als de gemeente en provincie Utrecht, de Kamer van Koophandel en de Rabobank wordt hieraan gestalte gegeven.

Meer informatie over Vrouwen in Zaken staat op www.vrouwinzaken.nl