Persbericht

23 maart, 2010

Heinz kiest voor internationale douanesoftware van Kewill

~ Eén centrale douaneoplossing voor Heinz' Europese activiteiten ~

Kewill, leverancier van softwaretoepassingen voor internationale handel en logistieke dienstverlening, kondigt vandaag aan dat ze een overeenkomst heeft gesloten met Heinz voor het leveren van een volledig geïntegreerde douaneoplossing, die al hun Europese activiteiten ondersteunt. Als één van 's werelds grootste voedingsmiddelenconcerns is Heinz met een breed assortiment A-merken actief in de detailhandel maar ook in andere kanalen van de voedingsmiddelenindustrie.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst wordt Kewill CustomsXchange, de wereldwijde douaneoplossing van Kewill, ingezet voor de Europese activiteiten van Heinz. Er wordt gestart in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, met als doel om een eenvoudigere en kosteneffectievere verwerking van de jaarlijkse exportaangiftes te realiseren.

Kewill CustomsXchange fungeert als een messaging hub en wordt hiervoor geïntegreerd met SAP, het huidige ERP-systeem. Door de integratie kunnen de medewerkers van Heinz uit de genoemde landen de vereiste douaneinformatie centraal blijven vastleggen, om deze vervolgens met de douaneoplossing van Kewill te ontsluiten voor de verschillende nationale douaneautoriteiten. Daarvoor draait achter de schermen een netwerk van landspecifieke douanetoepassingen.

De implementatie van deze oplossing start in mei 2010 en geeft Heinz de mogelijkheid om douaneaangiftes elektronisch vast te leggen conform de betreffende nationale vereisten. De aangiftes worden automatisch verwerkt en bijgehouden, inclusief geretourneerde data zoals registratienummers, fiscale berekeningen en bijbehorende documenten. Kewill CustomsXchange wordt opgeleverd als gehoste softwareoplossing. Kewill neemt hierbij de zorg uit handen voor de installatie, het beheer van de oplossing, performance management, en de periodieke updates om aan alle vereisten van de verschillende douaneautoriteiten te blijven voldoen.

Logistics Development Manager bij Heinz, Nigel Baker, stelt: "Heinz was actief op zoek naar een mogelijkheid om de kosten te verlagen die gepaard gaan met compliancy bij uiteenlopende internationale douaneregelgeving. We waren bekend met de reputatie van Kewill op dit gebied en hebben vertrouwen in hun kennis en kunde."

Jacquie Boast, COO Europe van Kewill, voegt daaraan toe: " Met dit project combineert Kewill twee van haar belangrijkste kernvaardigheden. De specialistische kennis op het gebied van elektronische data-uitwisselingen en de jarenlange ervaring op het gebied van douane dragen tezamen bij aan een verbeterde afwikkeling van internationaal steeds ingewikkelder wordende compliancy bij Heinz."

(366 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Kewill via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=19

Over Kewill
Kewill levert software die mondiale handel en logistieke dienstverlening vereenvoudigt. Internationale opererende organisaties zien zich steeds vaker geconfronteerd met een toenemende complexiteit in hun supply chain. Vraagstukken als capaciteitsbeheersing, douane-afwikkeling, compliance, transport, opslag, financiën, informatie-uitwisseling en transparantie met andere schakels uit de keten spelen daarbij een belangrijke rol. Inefficiëntie in elk van deze gebieden leidt tot onnodige vertragingen en de daaruit vloeien hogere kosten voort.

Kewill heeft een complete suite van software oplossingen die het managen van zelfs de meest complexe supply chains vereenvoudigt. Met ruim 600 medewerkers wereldwijd en meer dan 35 jaar ervaring in WMS, TMS, expeditie, douane, data integratie, en service (retour) logistiek is Kewill een gerenommeerde en betrouwbare softwareleverancier voor distributeurs, expediteurs, transportbedrijven, 4PL's, douaneagentschappen, fabrikanten, retailers en aanverwante instellingen die betrokken zijn bij de financiering de wereldhandel, zoals banken en verzekeraars. Dagelijks managen meer dan 40.000 gebruikers wereldwijd hun supply chain activiteiten met de software van Kewill bij organisaties zoals Atlantic Forwarding, DHL, DSV, FedEx, General Electric, General Motors, Gondrand Group, HP, Jan de Rijk Logistics, Mazda, Nintendo, NSK Europe, Palm, Panalpina, Philips, Raben Logistics, Texas Instruments, TNT, UPS, en VAT Logistics.